Record mondial de eficienţă: 2463 de kilometri cu un plin într-un Passat

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.10.2010
Un jurnalist britanic a reuşit să scoată un consum de 3.66 de litri/100 km cu un Passat BlueMotion. Această cifră i-a permis să parcurgă aproape 2500 de kilometri cu un singur plin de rezervor.

Esential

2463.91 de kilometri a parcurs Gavin Conway cu un singur plin de rezervor, un nou record mondial.
3.66 litri/100 km a fost consumul mediu înregistrat de britanic.

Jurnalistul britanic Gavin Conway (Sunday Times) a intrat în Cartea Recordurilor Guiness împreună cu un exemplar VW Passat BlueMotion. Motivul: englezul a parcurs 2463.91 de kilometri cu un plin de rezervor.

Tentativa reuşită de record a avut loc pe şoselele din Franţa, distanţa parcursă de Conway reprezentând echivalentul unei călătorii fără întrerupere de la Wolfsburg la Madrid. Maşina  - un TDI de 1.6 litri şi 105 CP - a avut rezervorul plin la plecare (77.25 litri), consumul final înregistrat fiind de 3.66 litri/100 km.

Versiunea BlueMotion a lui Volkswagen Passat iese în faţă prin cifre foarte bune de consum datorate mai ales modificării unităţii de comandă a motorului şi schimbării raportului treptelor de viteză. Versiunea BlueMotion beneficiază, de asemenea, de un sistem de recuperare a energiei de frânare, de un sistem start/stop şi de pneuri cu rezistenţă mică la înaintare. În plus, modelul Volkswagen adoptă un design otpimizat pentru un coeficient aerodinamic mai bun decât versiunea de serie.

via | VW

Comentarii (51)

  • fiabilitate
    Oare lui nu i s-o dus vreun injector ..ca la amea s-o dus...cred ca masina din spate era cea pt. service..;)
    57 16
  • vorcaholic
    @soso...poate s-a invartit pe un circuit pana a ametit ....probabil aia din spate erau medici...
    30 12
  • ff tare:)
    la capitolul asta stau f bine baietii,pacat ca au alte probleme ei!!! dar macar consuma putin si iti scoti banii...insa in oras nu o sa scoti tu acest consum in veci...
    19 19
  • cupitza
    si marmota ...
    Sigur scot si eu un consum similar. Cuplez in treapta a 5-a si merg pe autostrada cu 50-60 km/h. Asa scot 3-4%. Ma indoiesc ca acest consum a fost scos la 90-100 km/h. Sau poate l-au tractat cei cu masina de asistenta :)):))
    29 16
  • hehe, maine-poimaine o sa vina unu' cu 1% si 7000km pe un plin ...

    Este un record - pentru Passat, desi nu stiu cum poate fi numit "record" avand in vedere ca a fost un singur concurent inscris, si toate criteriile de "stabilire" a recordului sunt specifice singurului concurent. Daca ar fi mers cu un Polo, care-i mai usor, ar fi scos poate un consum mai mic - dar o distanta totala mult mai mica datorata rezervorului mult mai mic ( si exempelle pot continua evident )

    Un "record" ar fi sa aduci 5 masini din aceiasi clasa / subclasa / segment ( sau cum vreti sa-i spunem ) si sa scoatem un cost total de "detinere" al masinii pentru primii 3-4 ani, incluzand un numar similar de km parcursi, service conform brandului, consumabile, asigurari ( care evident fac testul sa fie valabil doar intr-o tara anume.. ) si tot asa. Cand un Passat o sa iasa castigator intr-un astfel de test... o sa fie un "record" al clasei . . . pana atunci este doar o masina omorata intr-a 6 la 800rpm pe 2700km.
    26 21
  • Carcotasi
    Sunteti niste carcotasi invidiosi care striga la struguri ca sunt acri .

    Pun pariu ca 1.5dci-urile voastre merg mai bine si consuma mai putin ... la vale.
    29 38
  • Pariez !
    Pariez ca daca era un roman putea sa scoata si mai putin :))
    38 5
  • @unkle
    un record se poate inregistra in cadrul unui concurs sau separat! acest record e inregistrat in Cartea Recordurilor Guiness (care stabileste regulile)! un record de consum il stabilesti cu o masina de serie indiferent de clasa/gabarit/marime rezervor! oricine are dreptul oricand sa dovedeasca ca e mai bun!
    23 2
  • Masina din spate este de la AA, corespondentul britanic al lui ACR, care probabil l-a urmarit pe tot parcursul pentru a ptea confirma recordul.
    20 3
  • viteza medie - putin peste 72 km/h
    "In order to get such a result, Mr. Conway drove the VW Passat BlueMotion with an average speed of 45 mph on a route that also included some town driving".

    Un Prius cat consuma in aceleasi conditii?
    22 3
  • IRELEVANT!
    Ce are de a face consumul cu distanta cand ai un rezervor mare???

    Putem zice ca tirurile toate intra in cartea recordurilor pentru ca fac distante mult mai mare cu un plin, doar ca la un tir, rezervorul este de 200 - 400 litrii.

    http://www.automarket.ro/stiri/consum-record-volvo-v50-drive-31-litri-pe-un-traseu-de-1500-km-26414.html

    Alt record de consum si mai mic (3.1%), cu motor asemanator pe o masina cu un rezervor aproape jumatate.

    Daca V50 ar avea rezervor de 77.25 litrii in loc de 45 de litrii cat are acum, cu consumul record de 3,1% ar face 2491 de km....which is more!
    15 12
  • Concluzia la ce am zis mai sus
    E normal ca faci kilometrii multi, daca ai rezervor mare. Asa ca, nu vad niciun record din partea VW mai ales cand sunt alte masini cu consum mediu mult mai mic.
    11 12
  • corect
    asa e
    "oricine are dreptul oricand sa dovedeasca ca e mai bun!"

    Atata vreme cat nu e Passat , daca e Passat sare lumea ca arsa parca vad pe dracu.
    20 10
  • Prius
    A fost o comparatie in USA ,intre un Prius si o Jetta tdi si ghici cine a emis mai mult CO2 in conditii normale de folosire.

    Tot e la moda acum bula , cu CO2
    10 3
  • wrc2000
    aiurea
    eu am vw de 19 tdi si nu scot sub 7 consum,dai dracu de mincinosi
    15 12
  • Din experienta, consumul e dependent de rpm si nu de km/h.
    9 5
  • Nu vreau sa fac astfel de comparatii, dar 320d efficient dynamics e mai competent la raportul consum/putere.
    8 8
  • Dr Felix
    JOS INVIDIOSII!!!
    1. Este vorba de un record gen Guiness Book. Daca pui mai multe masini sa se bata pe aceeasi idee, este vorba de un concurs si vei obtine un campion. Oricum este vorba de un record pt ca inca nimeni nu a reusit un consum atat de mic la un autotursim de serie.
    2. Evident ca masinile de serie au fiecare un rezervor pe masura lor (ce-ati spune daca un Mercedes CLK ar avea un rezervor de Fiat Punto?). Dar cine il impiedica pe ce-l invidios sa ia un Punto si sa incerce sa bata recordul de consum?!
    3. @Prius, te rog detaileaza concursul dintre WV si Prius. Cred ca e interesant si util in a combate niste idei la moda/exagerate!
    6 4
  • un rahat mediatic
    rezervor diferit de cel standard ,peste 77 litri , viteza mica, condus in mediul urban aproape inexistent ... o stire care impulsioneaza o gramada de oameni sa mearga ca niste octogenari pe drumurile publice , daca pana recent baetii se laudau la o bere cu ce viteza au mers acum a aparut un nou etalon cat de putin am consumat
    10 15
  • Fost passatist
    N-au zis nimic de consumul de ulei...
    Si nici daca au schimbat pompa de motorina din rezervor
    14 9
  • Tipic RRomanesc
    Cand a facut bmw 1400km cu 3-arul lor toti fanii aia pro benzina sareau sa il pupe in fund. Acum ca e vorba de passat apar "mogulii si minele de sare"

    Rusine Dinu Patriciu... O tara de coma.

    PS: Bv rti, tine o tot asa, fii macho, adevarul e ca bucuresti timisoara eu fac media 180kmh.... Asta ce au facut ei 72 e prea incet nu ? Apropo tu ai computer de bord sau gps ? Ai facut vreodata o medie ?

    Eu unul am mers intr-o noapte de duminica de la Bunesti la Predeal cu un gti in modul S, si am facut o medie de 85. Pe un drum aproape gol. Eu inteleg ca rromanul este ZEu in tot ce face si este mai bun si mai destept decat restul lumii dar hai sa nu ne mai !#!%$ pe noi, 72 e o medie buna.

    PS2: Rezervorul este STANDARD. Are 70 l si restul 7 probabil ca au fost pe conducte si probabil a fost umplut pana la buza.
    19 3
  • Da ma, OK, are record "omologat" la ghinis buc ... SI CE? .. este cel mai tare din parcare, evident aia in care este singur. Bun, un motiv in plus pentru unii sa dea bani pe Passat, sau pe VW, sau pe VAG. Dar de la astea pana la a spune ca insul ala a facut ceva "extraordinar" ... fiti seriosi domnilor, oricine poate face un "test" in care sa participe de unu singur si sa iasa "recordmen" mondial ..

    Acuma apucati-va iar sa va dati cu parerea despe cat de tare este pasatu' , si ce record belea a facut ... Dar sa nu zica vre-unu cat de petarda-i un pasat de 1,5tone cu un motor diesel de 1.6, si cat de repede mai faci o depasire si o plecare de la stop.
    8 12
  • Sa zicem 3.66 L / 100 Km! OK!
    Deci daca un Passat TDI de 1.6 L şi 105 CP, cu 77.25 L Motorina in rezervor, are la final consumul de 3.66 L / 100 km: Inseamna ca are CC stricat! Daca ei se lauda cu consumu nu cu Km parcursii io cred ca consumu la o masina nu se face mergand pe Autostrada cu ea si chear daca ai merge io zic ca la aproape 2 t cat are Passat-ul si la ce pisica mica are sa pape doar 3.66 L / 100 Km NU!. Plus daca acela e consumul ei adevarat vreau sa vad cat peste 8.5 L / 100 Km papa la "43-ul meu!" si impartit la 2 e consumul ei normal! :P :))
    4 8
  • wow! 3.6l/100km?
    din cate stiu eu, rezervorul e de 70L, nu 77... cel putin asa scrie in cartea masinii. in fine, oricum un consum de 3.6 la o masina de 1600 kg eu zic k e bine...

    cea mai buna "performata" a mea a fost de 1400 km cu un plin, cu clima pornita, faruri, CD player..... si cam 100-110km/h medie, (doar pe autostada).

    sa vedem concurenta din clasa medie ce poate, apoi ne luam de gat care-i mai buna :D
    6 8
  • cu "chear" ne-ai dat pe spate! passatul nu are aproape 2 tone (Unladen weight 1348)

    "Dar cine il impiedica pe ce-l invidios sa ia un Punto si sa incerce sa bata recordul de consum?!" bine punctat!
    11 2
  • nu e nici un wow.........e consumu normal
    dau exemplu am mers cu skoda 2 cu motorul de 1.6 la 100 km /h si imi arata 3.8 %iar la 110-120 si cu AC pornit sa ridicat consumul la 4.2 % ......dar normal daca ai rezervor de 77 l
    5 5
  • Cum zicea cineva, este un record pentru Passat, dar nu un record in general.
    Daca nu ma insel BMW 320d EfficientDynamics a scos o cifra mai mica acum multa vreme si a fost condus tot de un jurnalist.
    10 6
  • Pe un alt site ne da consumul de 3,1l/100km iar de dimineta cand a aparut stirea ziceau 2,6l/100km. Deci cine minte?
    6 2
  • mircea
    @dazzzy
    La un calcul simplu vei vedea că Passat-ul a parcurs 27,29 km cu un litru. Transformi in litri/100 km (cu Google, de exemplu) şi voila! :)
    4 3
  • Pasat(fara s)
    Trebuie sa iasa si ei din trendul descendent....constant in ultimele luni.
    Au multe probleme. Trebuia sa fie si ceva pozitiv. Nu este nimic de contestat din punctul asta de vedere a consumului. Va aduceti aminte de loganul ala "green" care a consumat cat ?, hai va aduceti aminte ?!
    Lasa ca nu-i plange nimeni de bani, dar, au cam dat in bara cu design-ul si la "noul" Passat, ca si Renault cu "Leguma", pardon, Lacuna, scuze, Laguna. Asa, deci, sefii departamentului de design + pictorii respectivi, de la ambele firme, trebuie eliminati si terorizati prin a li se cere sa deseneze shlepuri (a se observa "sh"-ul elevat de tip mess).
    7 2
  • matematica e grea=))
    daca facem un simplu calcul matematic elementar adica 2463km/ 77,25 litri cat avea rezervorul o sa rezulte cu siguranta un consum de 3,18 litri la 100 de km.
    daca inmultim aia 2463 de km cu consumul lor de 3,66 ar insemna ca passatul ala a avut un rezervor de vreo 90,14 litri, deci si prin urmare astia ori mint,ori sunt redusi mintal, ori semianalfabeti.
    5 1
  • @Andi
    conteaza sa fie in ultima treapta si sa mearga in afara orasului cu pana la 60-70% din maximum de rpm
    7 2
  • Intrebare
    Oare masina aia de asistenta ce consum a avut,a oprit vreodata sa alimenteze?
    11 1
  • @ GEORGE
    mergeai mai repede cu alta masina , dar tu nimic ; VAG , VAG,,, ESTI PENIBIL COPILE , sau poate masina a fost ok mai putin piesa aflata intre volan si scaun...
    4 3
  • DrFelix
    JOS INVIDIOSII!!!
    E GREU SA RECUNOSTI CEVA DEOSEBIT! DE ACEEA II INVIT PE TOTI INVIDIOSII SA DOBOARE ACEST RECORD. CE E ATAT DE GREU?! IEI UN PUNTO/POLO DIESEL SI CONDUCI PE AUTOSTRADA. NIMENI NI-I IMPIEDICA. DE CE MAI STAU AICI PE BLOG CAND AR TREBUI SA FIE DEJA PE AUTOSTRADA?!
    1 1
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Hai ca-ti spun eu:probabil ca a alimentat-o Passatul din mers, ca altfel avea autonomie mai mare...ha ha ha
    5 1
  • deloc impresionat
    doar marketing vw
    Ma lasa rece acest articol.

    Singurul avantaj al acestei masini este rezervorul mare ca in rest au mai fost o gramada de marci care au scos un consum chiar mai mic decat cel scos Passat TDI.

    Printre ele mentionez

    Volvo V50 1.6 d
    Peugeot 308 1.6 hdi (intrat oficial in cartea recordurilor cu un consum de 3.1)
    Opel Corsa 1.3 CDTI
    Skoda Fabia 1.4 TDI
    BMW 320 efficent dynamics

    si probabil mai sunt si altele, toate astea au scos un consum intre 3.0 si 3.8 l la suta de km, diferenta de autonomie a facut-o capacitatea rezervorului.

    bafta
    8 1
  • iulian70ro
    e greu de crezut
    scuzati de interventie..poate nu ar trebui sa ma bag,dar e aberant sa zicem
    in 2007 am avut un opel astra caravan de 1,7cdti...o jarchina de masina care consuma 3,3 l/100km.Acum o sa sariti toti pe mine cu comentari de genu..laso moarta bai sau ceva de genu.in fine.sunt chesti care eu le-am facut,deci nu zic din ce am auzit de la alti.intraevar,masina consuma ca in carte,chiar mai putin...concluzia era ca daca era pornita clima,consuma ca in carte.in fine..e greu de crezut daca zic ca am consumat 11l de motorina de la iasi la buzau cu o viteza de 110km/hAcum puteti sa ma huiduiti ,scuipati sau sa ziceti ce vreti voi.Parerea mea este ca depinde mult si cine conduce masina si cum o conduce si cum foloseste strada sau drumul.
    nu voi intra prea mult in detalii..pt ca stiu ca o sa ma ponegriti..insa acum suntt in italia,un romanas de pe aici mi-a dat un corsa din 2000 ,e drept ,cu radiator spart si alte chestii care leam reparat asa cum am stiut si am putut...insa,desi e de 10 ani jarchinade masina..are un consum de 6,3/100km..si are 108mii din care 10000 i-am facut eu.in fine..ca si idee,nu vreau sa jicnesc detinatori de VW...dar nu merita bani..scuzati-ma...se cumpara emblema nu masina
    Recunosc ca opelu e masian de rahat..dar da cu sutu in cur la vw
    3 4
  • VW
    Daca e Passat este adevarat. Lucrurile bune numai la vw se intampla, restul nu stiu sa faca masini. Pace taranilor in maieu la volanul passatului pe la Romana......imaginea e superba....pace
    4 9
  • greu cu matematica
    Toti ati ramas corijenti la mate? E regula de 3 simpla: daca a parcurs 2.464 de kilometri cu 77,25 litri atunci cu un litru a parcurs 2464: 77,25=31.89 km deci consumul se calculeaza 100:31,89=3,135 litri/100 km, sa-l rotunjim la 3,14% nu 3,66!!!!

    * apropo de rotujire, ce-i dupa virgura peste 5 se rotunjeste in + cu o unitate, nu in minus!!!
    7 1
  • eu zic sa ne luam toti pasat pe baza acestei stiri:)) dar mi-e teama ca vom ramane dezamagiti total....
    5 7
  • pai ce ? . passatu 2.0 tdi nu consuma 6% din Drumul Taberei pana la Razoare la 8 dimineata, intr-o marti, cu ploaie ?

    lol ;)
    6 1
  • mda. . . totusi de ce un calcul "simplu" spune ca masina a avut un consum de :
    3.1352606223441602980628350873206 litri la suta de km

    ( numarul de zecimale este o gluma, sunt exacte, dar tot o gluma sunt :P )
    3 1
  • uitati ca recordul se intituleaza: 2463km cu un singur plin. Nu cel mai scazut consum intr-un laborator.... mai ganditi inainte sa postati.
    8 0
  • VW
    LEXION are dreptate VOLVO V50 1.6D consuma mai putin, a fost testata de niste jurnalisti elvetieni cred si stirea a fost data acum cateva luni pe automarket
    1 0
  • interesanta stire !!
    bravo lui ca a avut rabdarea necesara pt aceasta demonstratie....
    dar totusi baieti ce e cu disputele astea??

    ce e greu de inteles?


    MASINA are rezervorul de 70litri in carte....bun i-a facut plinul pana la buza 77,25l a resetat la zero si a plecat cand i s-a optrit motorul singur facuse 2463.91 km......nimic mai simplu.....este cea mai MARE DISTANTA FACUTA LA VOLANUL UNEI LIMUZINE CU UN SINGUR PLIN.....


    nu va impiedica nimeni sa luati o alta masina cu un rezervor mai mare egal sau mai mic si sa doborati aceasta distanta(daca puteti)

    eu cu SO2 1.9 tdi(105cp 250nm)(bine cifrele nu sunt comforme cu realul dar asa au scris in carte)-----am facut acum vreo 2 ani 1523km cu 56 litri motorina (adica 3.67l%)----media pe traseu 91km/h----

    acum ideea care e.....daca as merge cu masina asa mereu as rupe in doua si economiile facute cu ea (!!!!!!) dar si masina in sine------deci nu am rezolvat nimic cu un diesel ce consum putin (cum sunt fenomenalele 1,9 1,6 1,4tdi de la VAG) daca nu stim sa Dam cezarului ce-i al Cezarului (-----adica dieselului intretinere si atentie----)..........



    asta era tot ce era de comentat la stirea asta........nu burtosi cu maiou(nu maieu) nu reanult leguma nu peugeot nu volvo nu effdynamics ca nu are legatura ce s-a chinuit omul asta sa faca cu ce mancati voi..."""x km cu un plin""" ca acel consum l-au stricat cei la AM din prima e alta mancare de peste.......(3.66% =))))) :)))))
    7 0
  • @ ///m probabil rti sub acoperire
    Hai ca probabil iti rozi unghiile de ciuda. Cam penibil sa ramai fara cuvinte si sa recurgi la jigniri...dar e de asteptat de la un fanatic incult bmw care le stie pe toate.
    Crede ma , piesa dintre volan si scaun este de 10 ori mai inteligenta si abila decat tine...dar in lumea ta saraca tu o sa fii intotdeauna zeul.

    Adevarul e ca astia "penibili" ca mine respectam vitezele in localitati si dam mai tare cand putem si aia "jmecheri" ca tine omoara oameni nevinovati...asa ca prefer sa fiu penibil decat un neavenit viitor criminal.
    9 0
  • @ RTI
    *RTI Si care e problema daca mai nou se discuta la bere despre consum?e un lucru rau in asta?aaaa ca e plictisitor, inteleg.Si eu am obiceiul de a merge regulamentar, respectiv a merge mai economic dar mai asculti o muzica,un bass ceva pe langa. Sincer il felicit pe cel care sta la locul lui si merge civilizat pe drum si nu pe cel care se lauda la bere in fata prietenilor cu depasiri facute la milimetru.
    7 0
  • mda
    ha,eu am preferat un consum de 4.5 ,dar am luat masina cu 6000 euroi discount si am iesit probabil la sub jumate de pret dintr-un vw....hi hi asta-i matematica care-mi place mie(hi hi ,dar am dat de altele...masina si dracu)
    4 0
  • Neutru
    mda...
    'ccp' tu ti-ai luat nissan qashqai?
    0 0
  • manipulare
    Fratilor, inpartioti 77.25 de litri ( capacitatea rezervorului) la consumul obitnut de 3.66 litri , veti obtine :21,1, adica 21 de ori o suta de km, adica 2110 km. Prin urmare cu consumul de 3.66 litri, si cu rezervorul de 77.25 de litri se poate merge 2110 KM SI NU...2463 (!!!!!!!).

    MANIPULARE! RUSINE AUTOMARKET!!!

    pe langa calculul banal....masina asta are rezervorul de vreo 60 de litri. De ce sa pui un rezervor mai mare, cand scopul este consumul minim, nu autonomia. Vrem autonomie maxima, punem in masina un rezervor de o tona, si merge mult...de tot.

    QED.

    77.25 litri), consumul final înregistrat fiind de 3.66 litr
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru