TOP 10: Cele mai bune interioare auto din SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.04.2012
Publicaţia americană Wards Auto a întocmit un top al celor mai bune interioare auto. Printre cei 10 câştigători se numără Audi A7, Chevrolet Aveo, Dodge Dart, Mazda MX-5 şi Volkswagen Beetle.

Şi anul acesta, publicaţia americană Wards Auto a întocmit o listă cu cele mai bune interioare auto. Membrii juriului au avut de analizat habitaclul a 40 de maşini noi. Au întocmit o listă cu cele mai bune 10 interioare, ţinând să sublinieze faptul că toţi marii constructori auto au făcut progrese mari la nivelul calităţii şi al designului.

Juriul a notat ergonomia, selecţia materialelor, valoarea totală a echipamentelor şi designul. Nu în ultimul rând a fost evaluată şi uşurinţa cu care interfaţa multimedia comunică cu utilizatorul.

Drew Winter, redactorul şef Wards Auto, a declarat: "Am analizat o mare diversitate de interioare anul acesta şi este clar pentru noi că producătorii auto fac eforturi susţinute în elaborarea celor mai bune. Am întâlnit habitacluri frumos desenate, bine echipate şi extrem de confortabile."

Topul publicaţiei americane include şi câteva modele vândute doar pe piaţa din Statele Unite, însă ele au şi un corespondent european sau asiatic.

Cele mai bune 10 interioare sunt:

Audi A7

Modelul german arată mult mai scump decât costă în realitate, cel puţin aşa susţin jurnaliştii Wards Auto, care au acordat puncte importante pentru materialele fine şi pentru interacţionarea cu utilizatorul.

Chrysler 300 Luxury

Americanii susţin că modelul împrumută din rafinamentul fratelui său european, Lancia Thema.

Membrii juriului au apreciat pielea Poltrona Frau, inserţiile de lemn nobil şi posibilitatea de personalizare a habitaclului. Tot juriul a mers chiar până la a declara că: "Dacă Bentley ar fi vândut un sedan abordabil ca preţ, el ar fi arătat ca 300 Luxury."

Dodge Dart

În cazul celui de-al doilea model din Grupul Chrysler, jurnaliştii au declarat că modelul prezintă o abordare elegantă, bine concepută şi extrem de bine echipată.

Chevrolet Aveo/Sonic

Modelul subcompact se remarcă prin utilizarea perfectă a spaţiului interior, cu multe zone de depozitare. Aveo dovedeşte că o maşină ieftină nu trebuie să şi arate aşa.

Hyundai Accent

Pentru una dintre cele mai ieftine maşini din top, Hyundai Accent impresionează prin atenţia la detalii. Punctele forte sunt pielea care îmbracă volanul, liniile instrumentarului de bord şi consola centrală.

Hyundai Azera

Este un model de clasă medie ce se vinde în Statele Unite. Sedanul i-a impresionat pe jurnalişti tot prin calitatea oferită, la un preţ acceptabil.

Mazda CX-5

Crossover-ul proaspăt lansat şi la noi în ţară a impresionat prin interiorul extrem de funcţional, prin scaunele spate uşor rabatabile şi prin senzaţia de calitate pe care o inspiră planşa de bord.

Infiniti JX

Expus la Salonul Auto de la Detroit şi destinat doar pieţei din SUA, Infiniti JX a impresionat prin interiorul atent creat.

Lemnul premium se combină cu pielea somptuoasă şi aluminiul atent finisat.

Range Rover Evoque

Crossover-ul nu putea lipsi din acest top. Evoque a cucerit membrii juriului cu versatilitatea oferită celor 5 pasageri şi cu elementele premium. Acelaşi juriu notează habitaclul ca fiind în acelaşi timp premium şi robust.

Volkswagen Beetle

Urmaşul vechiului Kafer a făcut impresie bună şi în America. Deşi a pierdut vaza dedicată florilor de pe generaţia anterioară, Beetle a câştigat mai mulţi clienţi graţie amestecului de tehnologie nouă cu aspecte familiare publicului de pe vechiul Kafer. Juriul susţine şi că maşina vine cu elemente inovative, cum ar fi elasticul folosit pe post de buzunar în partea inferioară a portierelor.

Comentarii (8)

  • @automarket
    continuati titlul corespunzator necancanizat
    "[...] in america, desemnate de o publicatie"

    america nu e pamantul, oricata importanta si-ar da corciturile obeze. mai sunt si alte produse necomercializate acolo
    36 14
  • un oarecare
    Merita si noul seria 5 un loc:)
    29 13
  • AndreiRN
    Realitatea
    Fara piata din SUA multe firme auto nici nu ar exista sau ar fi minuscule.
    Un singur oras are mai multi conducatori auto decat unele tari din lume.
    19 4
  • LauCalin
    "Juriul susţine şi că maşina vine cu elemente inovative, cum ar fi elasticul folosit pe post de buzunar în partea inferioară a portierelor."

    Pardon, asta a avut si fosta generatie (VW Beetle).
    Asemenea clasamente facute de americani sunt bune de citit atunci cand te plictisesti.
    15 9
  • Asta era domnilor! In sfarsit industria auto are mijloacele necesare de a depasi recesiunea si americanii ii vor bate pe japonezi si pe chinezi.Cum vor face asta? vor monta un elastic inovativ .De acum orice cumparator serios sa intre in service "dom'le, lasa airbag, are elastic inovativ?"
    De data asta s-au autodepasit.Bravo USA!
    15 16
  • "[...] in america, desemnate de o publicatie" ... "care a pus in top ten fix cele mai mari zece cecuri primite"

    ;)
    14 9
  • Amorezul
    Buna unckle :)
    Imi plac comentariile tale scumpule! :*
    4 12
  • lista subiectiva cu interioare ieftine
    In afara de A7 (poate Evoque), sunt numai masini cu interioare discutabile.
    Au omis BMW si Merc, care impreuna cu Audi au sunt etalon in privinta aspectului interior si al calitatii materialelor
    16 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru