TOP 10: Maşini destinate bărbaţilor

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.04.2012
Jurnaliştii americani au întocmit un top al maşinilor care se adresează cu precădere publicului masculin. Pe prima poziţie s-a situat Ferrari 458 Italia, urmat îndeaproape de BMW Seria 1 M Coupe.

Unele maşini sunt gândite special pentru bărbaţi, deşi constructorii nu le pun această etichetă în speranţa că ele se vor strecura şi în topul preferinţelor publicului feminin. Jurnaliştii publicaţiei americane Edmunds Inside Line au vrut însă, cu tot dinadinsul, să întocmească un top al maşinilor care ţintesc cu precădere un public masculin.

După ce au scos la vot mai multe modele actuale, cu mai mulţi sau mai puţini cai putere, jurnaliştii au ajuns la câteva trăsături comune pentru toate maşinile din Top 10. Toate sunt scumpe, rapide şi apariţii destul de exotice.

În top 10, prima poziţie a podiumului a fost ocupată de Ferrari 458 Italia, cu 95.3% din clienţi bărbaţi. urmează pe locul doi BMW Seria 1 M Coupe, cu un procentaj de 92.2% clienţi bărbaţi şi Audi R8 cu 91.4%.

Deşi părea a fi un top al apariţiilor exotice, pe locurile 8 şi 9 şi-au făcut apariţia şi două pick-up-uri americane pure: GMC Sierra şi Ford F-Series.

În top îşi fac loc două modele Ferrari.

Pe lângă 458 Italia apare şi California, despre care oficialii italieni afirmau, în momentul lansării, că este un model ce se va adresa şi femeilor. 

TOP 10 maşini cu cel mai mare procent de clienţi bărbaţi:

Poziţie Model Procent
1 Ferrari 458 Italia 95.3%
2 BMW Seria 1 M Coupe 92.2%
3 Audi R8 91.4%
4 Mercedes SLS AMG 90%
5 Ferrari California 88.4%
6 Porsche 911 88.2%
7 Nissan GT-R 87.9%
8 GMC Sierra 87.5%
9 Ford F-Series 87%
10 Chevrolet Corvette 86.9%

via l egm

Comentarii (14)

  • Fragment doi, sfarsit:
    Toate sunt scumpe, rapide şi apariţii destul de exotice.
    Iap:
    GMC Sierra si Ford F-Series sunt masini scumpe rapide si exotice:)
    3 1
  • hetero
    ma bufneste rasul !
    Audi R8 face parte din alt top: acela al masinilor gay. Cred ca ajuns din greseala in topul asta, mai ales inainte Nissan GT-R.
    37 20
  • Si Saab-ul unde este?!?!?
    Si Saab 9-3 Aero Turbo-X nu este o masina masculina?
    7 21
  • Viper
    Ati uitat de Viper.....o masina pentru cei cu cojones din abundenta!
    9 8
  • Holden
    Design masculin:Dodge Charger,Camaro,Challenger,Viper,Mustang....
    Acestea sunt masini cu design masculin.Europenele mai putin.....
    8 5
  • Ce tampenie....
    Dar nu va ganditi ca cineva ar vrea si o limuzina de ex ?
    Eu as fi facut pe clase..
    Adica in clasa limuzine nr. 1 ar fi Rolls Royce pt. barbati.
    SUV- Range Rover
    Sport - Ferrari 612 sau FF
    Mi se par mai masculine si potrivite pt. un barbat.
    6 1
  • AndreiRN
    Metrosexuals
    Saab este pt metrosexuals.
    Hahahaha
    2 11
  • …sunt şi americanii ăştia! Carevasăzică, se dau rotunzi la femeile lor cu benzinofagele locale, dar, când vine vorba de ales, aleg tot…europene! Evident, nu vreau să generalizez, dar mi se pare o porcărie acest clasament, chiar dacă ar corespunde realităţii populare! Devine clar ca vaca: şi yankeilor le-a înhăţat minţile imaginea globală de brand, de trend etc. Nostim este că globalizarea nu implică doar americanizarea Europei ca ideologie de consum în masă, ci şi…europenizarea Americii ca tehnică consacrată a neamului prost care arată “fraierilor” ce “marfă de marfă” şi-a achiziţionat, câtă alta “şi mai şi” şi-ar permite fără mari eforturi şi cum se dă în stambă zi de zi, nestingherit de nici o lege scrisă sau nescrisă…
    Apropo de ceea ce just a remarcat Devorattor: dacă tot sunt cotropiţi - şi cantitativ, şi mental - de “trufele” de peste Ocean, americanii cu “cojones” nu servesc, la aceleaşi cote extaziate, şi…TurboX?! Ce nu li se pare a fi masculin la această capodoperă “testosteronizantă” la maximum?...Plus că, vorba lui @Adi, nu se ţine cont de clase? Adică ghiolbanul de pe tractor se comportă la fel şi la volanul unei limuzine?
    3 8
  • @SaabCuantic
    Citez ,,Adică ghiolbanul de pe tractor se comportă la fel şi la volanul unei limuzine. ''
    Adica ? Nu ai mai vazut oameni cu G class pt. offroad si drumuri grele si pe langa un S class ? Se comporta cum ii este firea si educatia nu tine de ce conduce.
    3 1
  • Attila
    @hetero
    si pe mine ma bufneste rasul de tine omule la ce prostii vorbesti!!!da ce naiba audi r8 e citroen c4 sa fie masina de gay???mie imi plac fetele si femeile frumoase ca la orice barbat normal,si imi place foarte mult si audi r8......deci???/..............nu tre sa fii gay,...deci nu generaliza,probabil ai auzit ca un gay ceva vedeta si-a luat un r8 si acuma tu generalizezi!!!!lol
    6 11
  • @hetero
    Hetero isi doreste mult un R8 sau mai sti, poate chiar are unul :))) GTR e cea mai mare gresala din top dupa mine, au pus-o sa nu-i excluda pe japonezi din top...
    1 9
  • Lambo nu e o masina masculina? Aventador sau Murcielago??
    4 0
  • ValentinR
    Nissan GTR ar trebui sa fie pe primul loc.

    Unde e Doge Viper ?
    2 1
  • Audi R8, autoturismul preferat de homosexuali
    http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/Audi-R8-autoturismul-comunitatea-preferat_0_838716246.html
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru