Touareg, primul hibrid VW

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.01.2007
Oficialii Volkswagen schimba tactica fostului presedinte Pischetsrieder si anunta ca vor lansa o versiune hibrid a lui Touareg.

Schimbarile de la conducerea Volkswagen nu au afectat strategia companiei de a introduce un vehicul hibrid care sa functioneze electric si pe benzina. Totusi planurile fostului presedinte Bernd Pischetsrieder de a introduce versiuni hibride ale claselor compacte au fost abandonate. Pischetsrieder dorea versiuni hibride pentru Golf, Jetta si Touran. Mai mult decat atat, el anuntase lansarea unei versiuni hibride Jetta in California pana in 2008.

Actualul presedinte VW, Martin Winterkorn, a declarat ca planurile originale erau prea costisitoare si nerentabile. Surse din interior au afirmat ca instalarea unui motor hibrid costa cel putin 2000 de euro. Pretul automobilului urma sa creasca foarte mult, lucru nedorit pe un segment de piata foarte sensibil. Vehiculele echipate cu motor diesel sunt multe mai ieftine si ofera deja aceeasi economie de combustibil si aceleasi emisii reduse de gaze.

Planurile lui Winterkorn includ echiparea noului Volkswagen Touareg cu o motorizare hibrida, acesta urmand sa fie primul automobil VW cu tehnologie "ecologica".

Versiunea de motorizare hibrida va folosi componente Bosch si este posibil sa echipeze pe viitor si Porsche Cayenne, bazat pe aceeasi platforma ca si Touareg-ul.

Intre timp, presedintele Porsche, Wendelin Wiedeking, a confirmat ca cele doua companii dezvolta impreuna noua generatie de modele Touareg si Cayenne, a carei lansare este asteptata in 2010.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru