Toyota a lansat un hibrid cu o autonomie de 828 km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.06.2008
Toyota a lansat o versiune revizuita a hibridului FCHV care ofera o autonomie de 828 de kilometri.

Esential

828 de kilometri este autonomia maxima a noii generatii Toyota FCHV.

Toyota continua seria vehiculelor ecologice cu un nou model hibrid capabil sa atinga o autonomie record in gama japonezilor.

Toyota a lansat zilele acestea o versiune revizuita a modelului FCHV, disponibil doar pe piata din Japonia. Acesta functioneaza cu celule de hidrogen si se poate lauda cu o autonomie dubla in comparatie cu predecesorul sau.

Cu un plin, noul FCHV poate parcurge pana la 828 de kilometri, spre deosebire de doar 330 de km, autonomia pe care o oferea vechea generatie. FCHV se poate lauda acum cu o eficienta mai mare a consumului multumita imbunatatirii performantei celulelor de combustibil cu 25%.

Modificarea sistemului de regenerare a fortei de franare si reducerea energiei folosite de sistemele auxiliare au dus de asemenea la cresterea autonomiei.

Inginerii Toyota au lucrat indelung la cresterea durabilitatii sistemului cu celule de combustibil si la functionarea celulelor de combustibil in conditii de temperatura scazuta.

FCHV poate astfel functiona fara probleme in regiuni unde temperatura aerului scade sub -30 de grade Celsius, permitand vehiculului sa fie folosit intr-o mare varitate de conditii.

via | Carscoop

Taguri: FCHV, Toyota

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Autonomia
    Da, buna stirea chiar daca nu cred ca aceasta masina se incadreaza la categoria hibrid.
    Am vazut de aproape celulele de combustibil produse de Toyota la showl de anul trecut si m-au impresionat.
    Nu ar fi de mirare ca tot ei sa fie primi care scot asa ceva pe piata.
    Oricum camionul meu are autonomie de peste 3000km.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru