Toyota: "Hiromu Naruse nu este atât de faimos"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.02.2011
Versiunea specială Nurburgring Edition a lui LF-A care va fi prezentată la Geneva nu îi va purta numele lui Hiromu Naruse, creatorul acesteia care a murit anul trecut, întrucât - spune Toyota - acesta nu este destul de faimos.

Constructorul nipon Lexus va veni la Salonul Auto de la Geneva cu o versiune specială a supercar-ului LF-A. Botezată Nurburgring Edition, seria limitată a japonezilor va fi disponibilă în cinci exemplare şi va furniza un plus de 10 cai putere, comparativ cu versiunea de serie. Lexus LF-A este creaţia lui Hiromu Naruse, şeful de teste Toyota care anul trecut a murit într-un accident în apropierea Iadului Verde, aflându-se la volanul acestei ediţii speciale.

Intrigaţi de decizia niponilor de a păstra numele de Nurburgring Edition, jurnaliştii de la CarsUK au realizat un interviu cu un oficial Toyota. Întrebat de ce ediţia specială care va fi prezentată la Geneva nu poartă numele de Naruse Edition, reprezentantul niponilor a declarat că acesta nu este destul de faimos. "Pentru dezvoltarea acestei nu este responabilă doar o singură persoană", a continuat oficialul Toyota.

Via | CarsUK

Comentarii (9)

  • japonezi
    lamborghini a lansat editia speciala gallardo valentino balboni la scurt timp dupa ce acesta s-a retras din activitate,pt a-i multumi pt tot ce a facut pt ei!
    hiromu naruse a fost pilotul de teste pt divizia sport a toyota si lexus,a contribuit din plin la dezvoltarea modelelor sport ale concernului si a fost principalul creator al LF-A-ului,in care a si murit!pt a-i multumi pt tot i-au dedicat un filmulet care e si aici pe site!:)))
    de asta japonezii nu sunt europeni!;)
    15 1
  • cred ca e OK ce face Toyota
    nu poti asocia numele unui tip care a murit in masina ce vrei sa o vinzi ce exprima "traieste-ti viata la maximum"

    Foarte sigur fanii LFA isi vor denumi proprietatea asa cum le spune inima. Daca Naruse este atat de popular nici o problema, neoficial modelul ii va purta numele. Altfel va ramane Nurburgring Edition.

    In alta ordine de idei cultul eroilor este cel putin la fel de puternic in Japonia ca oriunde in europa, iar in tara soarelui rasare seniorii sunt mai apreciati decat in Europa sau SUA. Ca dovada, Naruse la varsta lui facea teste cu un super-car iar parerea lui conta.
    7 9
  • tomita
    cine stie ce o fi in spatele scenei. gelu are dreptate cu mentalitatea din japonia. ma gandesc ca poate omul o si fi exprimat la un moment dat ca nu vrea sa fie martirizat sau scos in fata colegilor sai in vreun fel. daca va fi iubit si apreciat va fi fara sa i se asocieze numele precum vesticii cu o masina, cu un ceva anume. va ramane doar legenda. ei, cam asta cred eu ca ar gandi acel japonez, pilotul lor de teste. un om cu onoare.
    1 2
  • @gelu
    si balboni este in varsta si parerea lui era cea mai importanta,nu doar conta!
    in al doilea rand japonezii devin din ce in ce mai mult niste roboti:singurul lor tel este "munca perfecta,pana crapa" ,din pacate asta ii face sa isi piarda ceva din umanitate,sunt foarte calculati si de multe ori zgarciti!
    japonezii pe care ii stim noi din filme si din carti nu prea mai sunt!
    stiu ce zic pt ca am cunoscut mai multi japonezi!
    10 0
  • nu cotest
    japonia s-a ridicat datorita generatiilor de dupa al 2 lea razboi. Generatiile alea au muncit pana au crapat, ma indoiesc ca noul "val" atinge performanta parintilor si bunicilor. La fel si germania, unde seniorii se plang de faptul ca "tineretul din ziua de azi" numai munceste cum am facut-o ei.
    5 5
  • japonia este printre tarile cu cei mai multi sinucigasi si decese din cauza stresului si a suprasolicitarii!noul "val" are performante foarte asemanatoare cu parintii si bunicii!
    am prieteni care au fost in japonia si mi-au povestit despre viata de acolo!si i-am vazut si eu aici cum sunt!
    4 0
  • @alinusu
    Balboni traieste, nu a murit in Lambirghini, Hiromu Naruse a murit intr-un LFA, cum pm sa-i pui numele pe masina care i-a adus moartea, chiar daca a contribuit foarte mult la crearea ei???

    Invatati Marketing robotilor.
    0 6
  • ....
    Fratilor, e simplu.....nu se vinde daca poarta acest nume... Si japonezii si europenii vorbesc aceeasi limba........BANII!!!!!
    6 0
  • @HUI
    ASta e accidentul stupid unde a murit japonezul ...
    Pacat ......
    Soferul din BMW si pasagerul au ramas vii ,.
    Dumnezeu sa-l ierte pe pilotul japonez...., dar BMW-urile sunt TANKURI pe roti .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru