Toyota IQ, primele imagini pe sosea

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.08.2008
Minionul IQ, arma anti-Smart a celor de la Toyota, a fost deja testat de jurnalistii japonezi. Iata primele imagini!

Toyota a lansat la Frankfurt, acum aproape un an, un concept care a dat dureri de cap germanilor de la Volkswagen. Numele sau era IQ si a fost surpriza evenimentului. De ce am adus vorba de Volkswagen in acest context? Pentru ca germanii au prezentat si ei, la acelasi Salon, conceptul Up!, care avea aceleasi caracteristici, dimensiuni si idei de constructie precum IQ. Problema era ca Volkswagen si-ar fi dorit ca intreaga atentie a presei sa fie canalizata pe prototipul lor, astfel ca surpriza celor de la Toyota nu le-a cazut deloc bine sefilor marcii germane.

De atunci au trecut 11 luni si un alt salon auto, cel de la Geneva, la care IQ a fost prezent in versiune extrem de apropiata de cea de serie. Jurnalistii nu au avut insa voie sa il analizeze in detaliu, japonezii argumentand secretomania prin faprul ca exemplarul expus era singurul fabricat.

Ei bine, timpul a trecut si astazi, la o luna inainte de Salonul de la Paris, IQ e gata de marea lansare oficiala. Deocamdata, modelul mini al celor de la Toyota a fost prezentat doar jurnalistilor japonezi, aceasta fiind insa prima ocazie pentru restul lumii de a admira detaliile modelului nipon.

In fotografiile asiaticilor putem astfel vedea in premiera bordul interesant al lui IQ, precum si pozitionarea scaunelor posterioare. De altfel, inginerii japonezi au inghesuit patru locuri in cei doar trei metri care reprezinta lungimea modelului.

Pe de alta parte, desi IQ nu a fost inca dezvelit oficial, informatiile legate de pretul acestuia continua sa circule prin presa internationala. Astfel, se pare ca minionul model Toyota va costa circa 13.000 de euro, ceea ce va insemna ca IQ se pozitioneaza pe piata mai sus decat Smart Fortwo, modelul care a creat practic acest segment.

via | Caradisiac

Taguri: Toyota, iQ

Comentarii (3)

  • 13000 de euro???
    Mi se pare enorm de mult!
    0 0
  • Mini-romanu'
    Las' ca nici smartu' nu-i ieftin!
    Ar face bine sa fie "full-option" la pretul asta, ca altfel mai bine iti iei un fiat500 (care, e drept, e mult mai lung :o)

    In sfarsit incepe competitia pe sub-segmentul de pana-n 3 metri al clasei mini.

    E bine ca vom avea de unde alege masinuta de oras ce poate fi parcata mult mai lejer decat una normala (4-5 metri).

    Oricum, sa bagi 4 asa-zise locuri in 3 metri (din care scazi spatiul pentru motor!) e o realizare ... sau le fac pe dimensiunile vietnamezilor ...

    Insa la pretul anuntat parca smart e mai accesibil ...
    0 0
  • completare mini-romanu'
    si mai sigur...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru