Toyota isi va continua parteneriatul cu General Motors

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.06.2009
Oficialii companiei japoneze Toyota au anuntat ca vor continua parteneriatul pe care il desfasoara cu General Motors, in ciuda faptului ca americanii au intrat sub protectia legii falimentului.

Toyota a anuntat ca va continua parteneriatul de tip joint-venture pe care l-a semnat cu General Motors in anul 1984. Constructorul japonez s-a angajat astfel sa sprijine reabilitarea companiei americane si sa isi calauzeasca partenerii catre profit. Japonezii considera ca reabilitarea General Motors este esentiala pentru industria auto ca intreg.

Toyota a detronat compania General Motors de pe pozitia de lider al clasamentului vanzarilor auto in luna ianuarie a anului 2009, dupa ce a reusit sa vanda 8.97 milioane de unitati in anul 2008. Vanzarile GM au scazut de la 9.37 milioane unitati, inregistrate in 2007, la 8.35 milioane de unitati vandute in 2008. Compania americana General Motors a declarat ieri insolventa si este sub protectia legii falimentului din Statele Unite ale Americii.

Via | Drive.au

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru