Toyota isi va mari productia in a doua jumatate a acestui an

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.07.2009
Toyota va mari productia modelelor pick-up destinate pietei din SUA. Productia va fi marita pentru a putea face fata cererii, care a inregistrat o crestere usoara fata de inceputul anului.

Directorii Toyota au luat decizia de a mari productia destinata pietei din Statele Unite ale Americii, deoarece nivelul inventarului a scazut rapid in ultimele luni, iar producatorul japonez a ramas cu un stoc redus pentru unele modele. Toyota va produce circa 65.000 unitati in plus, pentru a putea face fata cererii crescute inregistrate in ultima perioada. Desi vanzarile din luna iunie 2009 au scazut cu 32 de procente fata de aceeasi perioada a anului 2008, stocul de modele al producatorului japonez a scazut la jumatate.

Cele mai bine vandute modele Toyota au fost in categoria pick-up-urilor usoare, ale caror vanzari au scazut cu doar 27% fata de anul trecut. Astfel, modelele Tacoma, Tundra si Rav4 vor avea productia marita, pentru a putea face fata cererii, care pare sa fie in crestere. Directorii Toyota considera ca piata auto internationala prezinta putin optimism, motiv pentru care au incredere sa mareasca productia acestor modele. In urma cu cateva saptamani, Toyota a marit si productia modelului Prius, care a inregistrat un succes neasteptat de mare, inca de la lansarea acestuia pe piata.

Via | Leftlane

Comentarii (5)

  • copilu' cu trotineta
    avem si noi falitii nostrii
    "Cele mai bine vandute modele Toyota au fost in categoria pick-up-urilor usoare"...deci rednecksii nu se dezic. Rupti in fund da cu pick-up.
    1 0
  • AndreiRN
    Pick-Up
    Este nevoie de un pick-up ca sa-ti duca parinti trotineta la parc.
    Utilitatea acestui tip este de neegalat.
    0 1
  • copilu cu trotineta
    nu m-am gandit, da' pana in parc ajung pe ...trotineta
    1 0
  • george
    MASINA DE GHERTOI
    Nu fiindca e Toyota ci fiindca e "pick-up truck".

    @ AndreiRN

    In cazul copiilor obezi, trotinetele sunt de fapt niste ATV-uri. De asta nu pot fi carate cu un simplu combi.
    1 0
  • Ziceau unii pe un forum american, chiar, si bine o ziceau: "consumatorii americani sunt niste lemmingi fara memorie, azi e 5 dolari galonul si cumpara Prius, maine e 2,50 si se inghesuie la F150 sau Tundra."
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru