Toyota isi va plati angajatii pentru ore suplimentare

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.05.2008
Dupa ce au fost criticati de presa, sefii Toyota isi vor plati angajatii pentru ore si cursuri suplimentare de perfectionare.

Toyota a anuntat ca muncitorii uzinelor sale din Japonia care vor dori sa faca ore suplimentare participand la cursuri de dezvoltare a controlului calitatii vor fi platiti aditional. Pana acum, participarea in astfel de cursuri nu era platita, caracterul sau optional fiind singura constanta.

Masurile Toyota vin dupa ce presa din Japonia i-a taxat pe sefii Toyota, despre care sustinea ca nu ii platesc indeajuns pe oamenii care isi doresc sa participe la astfel de activitati conexe. In japoneza, asemenea ore suplimentare sunt denumite "saabisu zangyo", adica, in traducere libera, "serviciu suplimentar".

Unul dintre principalele motive pentru care Toyota apeleaza la astfel de cursuri profesionale este acela ca - sustine presa interna din Japonia - extinderea enorma a constructorului nipon a generat o scadere a calitatii produselor sale la nivel mondial.

Taguri: Toyota

Comentarii (10)

  • zarnesteanu
    saabisu zangyo
    Cu alte cuvinte, "bagati sclavilor ca va rupem shalele de comentati". Borfashul mondial nu da voie sindicatelor in fabricile lui. Pana sa ajunga la nivelul lui Ford, GM sau Chrysler in privinta beneficiilor mai au multe scoli de absolvit. Ce-i va frana mereu e mentalitatea de jupan peste turma, specifica asiei. Omul e doar o unealta vorbitoare care poate fi oricand inlocuita.
    0 0
  • Poate de asta e nevoie
    Ce sa-i afci asa e mentalitatea lor, cum fiecare natie are mentaliatetea ei, sau e mai bine la Romani ca muncesc cat aia si au de 10x salarii ami mici.
    Nu-i ami plange tu de mila, astia macar au ajuns nr.1 la vanzari si calitate.
    O sa vezi tu si Ford cand deschide fabrica aici ce sclavie face cu oamenii, la fel ca si Renault, prostia e a romanului si politicienilor care favorizeasa asta prin legislatie. De, noi luam chirii, impozite, etc, si sa dea salarii mici la muncitori si ungurii de la VW si altii au dat teren fara chirie pe 10 ani si o gramada de alte scutiri si au dat salarii bune.
    Asta e diferenta de conceptie.
    0 0
  • AndreiRN
    Munca
    Cui nu ii place sa munceasca ...... poarta este deschisa.
    Se chiama libertatea de piata.
    0 0
  • Pt. AndreiRN
    Filozofule, esti pe langa subiect.
    0 0
  • prudentul
    pentru prietenul meu
    Americanule, unde ai citit că japonezilor "nu le place să muncească"? Sau eşti cumva adeptul muncitului pe gratis?
    0 0
  • AndreiRN
    Raspunsuri
    Mr. R, intai sa devi o persoana reala si dupa aceea poate vei fi luat in seama.
    Prudentul lui taticu, daca citesti cu atentie aici nu este vb de munca ci cursuri de extra calificare. Oameni aia nu produc nimica in acel timp ci invata ceva.
    Personal am tinut cursuri pt muncitori de citire a desenelor technice si ei o faceau in timpul lor liber, nu platiti.
    Dar educatia comunista inca nu va parasit si vreti sa profitati de orice ocazie pe gratis.
    Si da, mii si mii de oameni muncesc voluntar in multe locuri si o fac cu bucurie.
    0 0
  • prudentul
    pentru prietenul meu
    La ce jaf de firmă lucrezi, de aţi angajat muncitori care nu ştiu să citească desenele tehnice?

    Bravo, halal gândire. Citez, "Oameni aia nu produc nimica in acel timp ci invata ceva." Aşa a fost aici, în România, pe vremea comuniştilor. Intelectualii care aveau facultate, care studiaseră, care făceau cercetare, erau consideraţi ultima clasă socială. Pe primul loc erau muncitorii, apoi ţăranii. Intelectualii erau considerati "indirect productivi". Cam ca japonezii din răspunsul tău. A învăţa=a nu produce nimic. Să trăiţi, tovarăşu' Andrei!

    Lucrez într-o multinaţională americană. Te informez că la cursurile de perfecţionare pe care le urmez sunt plătit. Dacă voi învăţaţi în timpul liber, treaba voastra. Unu-zero pentru noi.

    Mii de oameni muncesc voluntar. Dar nu în intreprinderi - cu excepţia internship-ilor.
    0 0
  • AndreiRN
    Informati
    1. La ce jaf de firmă lucrezi, de aţi angajat muncitori care nu ştiu să citească desenele tehnice?
    2. Intelectualii erau considerati "indirect productivi".
    3. Te informez că la cursurile de perfecţionare pe care le urmez sunt plătit.
    4. Mii de oameni muncesc voluntar. Dar nu în intreprinderi - cu excepţia internship-ilor.

    1. ITT Industries. Au si in Romania reprezentanta.
    2. Si acuma e la fel.
    3. Da, dar cursurile sunt platite nu prele de cursuri ca fiind muncite. Firmele platesc costul cursurilor dar le faci in timpul personal nu in timpul programului de munca.
    4. Sti tu ceva dar ....... Comica interventia cu "exceptia" dar asa este. Nimeni nu munceste cu exceptia ....... hahahaha
    0 0
  • Tot dus cu pluta esti AndreiRN
    De-asta esti angajat si nu ai propria ta afacere ca asa sunteti unii dintre voi care nu sunteti in stare sa faceti ceva decat indrumati, cu ochelari de cal si robotizati. Cum spune seful, cum ne prosteste seful cum am invatat ca initiativa nu prea aveti.
    Ca sa ai performanta instruieste pe banii tai omul si plateste-l, ca sunt firme auto, de haine, etc. care isi trimit oamenii in strainatate la cursuri si mai sunt si platiti, normal contra unui contract semnat. Daca vin americanii aia si prostesc romani ca tine e treaba ta si daca te pletesc cu 1/4 din salariul postului echivalent in SUA e tot treaba ta, ca de esti roman de turma.
    0 0
  • AndreiRN
    Uni au capacitatea sa fie oameni independenti si sa ia decizi pt viata lor si alti nici nume nu au macar.
    Da, multi isi doresc ca firma la care lucreaza sa-i duca in brate tot timpul zilei si pana la moarte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru