Toyota NORI, conceptul japonez construit din alge marine

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.11.2010
Toyota va concura în cadrul competiţiei de design de la Los angeles cu un concept botezat NORI, creat din fibră de carbon combinat cu un bioplastic, obţinut din prelucrarea algelor marine.

Toyota nu putea lipsi de la concursul de design organizat la Los Angeles. Japonezii au gândit un prototip botezat NORI, inspirat din denumirea japoneză a unei alge marine.

Studiul de design respectă regula organizatorilor, cântărind sub 454 de kilograme, graţie structurii sale unice, care combină şasiul şi caroseria într-un ansamblu botezat Podular. Structura este construită din fibră de carbon, combinată cu bioplastic, rezultat din exploatarea algei marine NORI. Caroseria a fost conceptuă pentru a susţine panouri solare, a căror orientare poate fi modificată.

Spre deosebire de rivalii săi, Toyota a preferat să nu dezvăluie foarte multe informaţii despre trenul de rulare. Comunicatul de presă anunţă patru motoare electrice pe fiecare roată, alimentate de o baterie ce poate fi încărcată sau chiar înlocuită rapid. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru