Toyota: "Nu vom atinge tinta de vanzari in 2008"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 20.03.2008
Toyota, cel mai valoros si profitabil constructor auto mondial, are dubii cu privire la targetul anual impus in 2008.

Esential

9.85 de milioane de masini este tinta de vanzari a celor de la Toyota in 2008.

Dupa ce Toyota si-a autoimpus un target de vanzari de 9.85 de milioane de masini in 2008, japonezii dau inapoi afirmand ca aceasta tinta nu va putea fi atinsa in acest an din cauza recesiunii unora dintre cele mai importante piete de desfacere din lume si din cauza intaririi valorii yenului.

"Sincer, vanzarile din Statele Unite, din Europa si din Japonia dau semne de scadere. Va fi foarte dificil sa atingem targetul de vanzari al grupului, chiar si in conditiile in care tarile emergente precum Rusia si China sunt foarte active", a declarat vicepresedintele executiv Toyota, Tokuichi Uranishi, intr-o intalnire cu jurnalistii la Seul. Tinta propusa in 2008 este cu circa 5% mai mare decat cea din 2007, pe care Toyota a atins-o fara probleme.

O alta problema pentru Toyota este reprezentata de cresterea constanta a preturilor materialelor prime, element a carui rezolvare se afla pe primul loc in ordinea prioritatilor companiei japoneze.

Scaderea pietelor importante se datoreaza mai ales recesiunii economice din Statele Unite, care a dus la o slabire a cererii de autoturisme.

In Japonia, yenul a crescut si el, atingand ieri cea mai mare valoare a sa din ultimii 13 ani.

Pentru a echilibra balanta vanzarilor, Toyota a anuntat faptul ca, incepand cu 2009, va intra oficial pe piata din Coreea de Sud, unde pana acum compania japoneza era reprezentata exclusiv de Lexus. Toyota se asteapta la cresteri substantiale in vanzari pe aceasta piata, circa 1000 de unitati pe luna, in conditiile in care Coreea de Sud este a patra mare putere a Asiei din punct de vedere economic.

Via | Automotive News 

Taguri: Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru