Toyota pregateste o versiune hibrida a lui RAV4

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.04.2009
Toyota a anuntat ca inginerii sai lucreaza la o versiune hibrida a SUV-ului RAV4. Alaturi de RAV4 Hybrid, Toyota va lansa inca noua modele hibride in urmatorii trei ani.

Oficialii Toyota au anuntat ca pregatesc o versiune hibrida a modelului RAV4. Versiunea hibrida a lui RAV4 va fi introdusa pe piata odata cu inca noua modele hibride, care vor fi lansate pana in anul 2012. Toyota doreste ca versiunea hibrida a lui RAV4 sa aiba cel mai scazut consum de carburant din clasa sa.

Toyota RAV4 Hybrid va folosi cea de-a treia generatie a trenului de rulare hibrid al companiei japoneze. Prima generatie a lui RAV4 a fost lansata in anul 1996, iar Toyota produs o versiune electrica a acestui model intre anii 1997-2003. Versiunea electrica a lui RAV putea atinge o viteza maxima de 128 km/h si avea o autonomie de 160 kilometri.

"Consider ca Toyota trebuie sa isi accelereze telul de a produce numai modele hibride mai devreme de 2020 datorita interesului manifestat de public pentru vehiculele cu un consum redus de carburant.", a declarat Koei Saga, unul dintre managerii de top ai companiei Toyota.

Via | Hybridcars

Taguri: RAV4, Toyota, hybrid

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru