Toyota pregateste un frate mai mic pentru Prius

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.03.2009
Toyota va scoate pe piata un hibrid de dimensiuni compacte care va costa cu 20-30% mai putin decat Prius.

Esential

30% este procentul maxim cu care noul model hibrid Toyota va fi mai ieftin decat actualul Prius.

Dupa ce ieri va anuntat ca Toyota va dezvolta o versiune mai ieftina a noii generatii Prius pentru a nu pierde lupta cu preturile foarte atractive ale nou-lansatului Honda Insight, compania japoneza pluseaza: va produce un alt model hibrid, ceva mai ieftin decat Insight, care are rolul de a-i "fura" modelului Honda clientii. Acesta va fi un model de clasa compacta spre mica si va dispune de un motor pe benzina mai mic decat cel actual de pe Prius (1.5 litri), la care se adauga motorul electric de rigoare.

Noul model va fi lansat in prima faza in Japonia in 2011 si va costa sub doua milioane de yeni, pretul actual de pornire al lui Insight fiind de 1.89 milioane de yeni (14.800 euro). Mai exact, conform informatiilor publicate de cotidianul economic japonez Nikkei, pretul noului "hibrid low-cost" Toyota va fi cu 20-30 de procente mai scazut decat al unui Prius, cifre care ne arata clar plaja de preturi in care va jongla Toyota: 1.4-1.8 milioane de yeni (echivalentul a 11-14 mii de euro).

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (4)

  • doi se bat si al treilea castiga...
    ...clientul
    0 0
  • ce bine
    preturile sunt exprimate in yeni. Data tot traduceti, faceti si transformarea in euro sa ne facem si noi o idee. Dar poate voi castigati in yeni:))
    0 0
  • mircea
    @gabi
    Le-am "tradus" si in euro. Problema e ca preturile japoneze nu au relevanta decat statistica si, eventual, orientativa.
    0 0
  • aha
    HONDA scoate anul viitor JAZZ hybrid si CR-Z, asa ca, toyota tot in urma vor fi :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru