Toyota Prius C - 120.000 de unităţi comandate în Japonia în doar două luni

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.02.2012
Toyota Prius C, derivatul compact al hibridului popular, se vinde extrem de bine în Japonia. În doar o lună şi jumătate, Toyota a primit 120.000 de comenzi, deşi se aştepta doar la 12.000.

Esential

12.000 de unităţi Prius C spera să vândă Toyota în fiecare lună, în Japonia.
120.000 de comenzi a primit Toyota pentru Prius C în doar o lună şi jumătate.

Faptul că Prius este deja un best-seller în Japonia nu mai este o surpriză pentru nimeni. Faptul că derivatul compact Prius C are toate şansele să devină şi el un model extrem de popular este însă o adevărată surpriză. Se pare că publicul japonez a primit foarte bine noul hibrid, cererea depăşind de zece ori previziunile făcute de oficiali.

Mai exact, Toyota prognoza 12.000 de unităţi vândute în fiecare lună. Socoteala nu s-a potrivit şi, la o lună şi jumătate de la lansare (26 decembrie), Prius C totalizează deja 120.000 de comenzi. În aceste condiţii, un client al compactului hibrid îşi va primi exemplarul abia în luna iulie a acestui an.

Deşi pare ciudat, cererea foarte mare ar putea afecta rezultatele Toyota în SUA, o piaţă extrem de importantă pentru constructorul japonez. Surse neoficiale susţin că debutul pe piaţa americană, programat în luna martie, ar putea fi amânat.

Pentru a putea face faţă comenzilor, Toyota intenţionează să crească producţia anuală a modelului Prius C de la 240.000 la 320.000 de unităţi.

via | autoblog

Comentarii (5)

 • cand vine in Romania?
  6 3
 • In Europa nu vine pentru ca exista Auris HSD (hibrid)
  7 1
 • @krm
  Auris HSD este din clasa compacta.
  Iar Prius C e din clasa lui Yaris: CLasa mini, so?
  1 8
 • Marius
  Dar cu "dizainul" cum ramane bre?
  E adevarat ca o masina costa bani grei si daca tot o cumperi trebuie sa aiba tehnica buna, sa fie fiabila, sa fie practica, etc etc.
  Totusi, cand oare se vor mai fabrica masini frumoase? (si la propriu si la figurat). Cel putin la brandul Toyota rar gasesti design bun. Nu va suparati, asta e adevarul.
  8 4
 • Pardon nu clasa mini, ci mica, Sorry1
  1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru