Toyota Prius C - primele imagini oficiale

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 15.11.2011
Toyota a prezentat primele imagini oficiale cu hibridul Prius C, sora mai mică a actualului Prius. Noul model va debuta la Salonul Auto de la Tokyo.

Noul model hibrid din gama Toyota se numeşte Prius C şi are dimensiunile unui Yaris. Designul exterior şi interior este asemănător cu cel al sorei mai mari. Noul hibrid al mărcii japoneze va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Tokyo din ianuarie 2012. Pe piaţa japoneză acest model se va numi Aqua şi va fi propulsat de un sistem hibrid format dintr-un motor electric şi un propulsor pe benzină de 1.5 litri. Toyota susţine că acest model va fi extrem de economic şi anunţă un consum de doar 4.7 l/100 km în mediu urban. Noul model va fi prezent şi la Salonul Auto de la Detroit unde îşi va face debutul pe piaţa americană. Prius C are 3.9 metri lungime, 1.6 metri lăţime şi 1.4 metri înălţime. Ampatamentul noului model este de 2.5 metri. Prius C poate transporta cinci pasageri.

Prius C nu este singura premieră Toyota pentru Salonul de la Tokyo. Vom putea vedea şi versiunea de serie a modelului sport FT-86 ce foloseşte un motor boxer dezvoltat împreună cu cei de la Subaru.

De asemenea, Toyota va aduce nu mai puţin de trei concepte la Salonul de la Tokyo.

Via | autoblog

Comentarii (5)

  • Ce suparata e:) probabil din cauza ca interiorul e cam fara "viata",parca prea serios pentru clasa ei.Dar,per asamblu,are un design reusit pentru un hibrid.
    5 2
  • @e misto
    ce misto aduc farurile cu lexus LFA zau asa, sa vdem si pretu
    4 0
  • dupa ce ca au copiat stopurile de la lodghi, consumul e imens
    un yaris diesel ii da na-na la fundu gol
    5 0
  • _steli
    @barichelu
    Nu prea cred eu ca scoate un Yaris 4,7 l/100km consum urban, dar ma rog sunt multi "specialisti".
    Personal consider Priusul ca una dintre cele mai bune oferte de pe piata hibridelor. Sper ca autonomia pt. rularea exclusiv electrica sa fie mai mare la modelul nou.
    2 1
  • Blaa...
    consum
    nu stiu cat ia un yaris diesel dar un polo ia 5 in oras, iar un yaris normal diesel cred ca e pe aproape. nu inteleg lsensul hibridelor astea. consuma mai mult ca un diesel echivalent , sunt mai slabe ca performante si costa cu 3-4000 mai mult decat masina echivalenta
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru