Toyota Prius Plug-in a intrat in vanzare pentru flote

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.12.2009
Versiunea Plug-in a celei de-a treia generatie Toyota Prius este disponibila pentru flotele guvernelor si companiilor din Europa si Statele Unite ale Americii.

Toyota a prezentat detaliile oficiale ale versiunii Plug-in a lui Prius odata cu debutul vanzarilor acestuia in regim de leasing pentru flote. Acesta este primul model de productie de la Toyota care utilizeaza baterii Litiu-ion si poate fi incarcat atat de la o priza externa, cat si de la sistemul hibrid al masinii. In prima jumatate a anului viitor, Toyota va introduce aproximativ 600 de unitati ale versiunii Plug-in a lui Prius pe pietele din Japonia, Statele Unite ale Americii si Europa.

Europenii vor primi circa 200 de unitati Prius plug-in, dintre care 20 vor fi destinate pietei din Marea Britanie. Versiunea Plug-in a lui Prius va fi introdusa pe pietele din Franta, Portugalia, Germania si Olanda, printre altele. In prima faza, Toyota Prius Plug-in va fi disponibil in regim de leasing doar pentru ministerele diverselor guverne, corporatii, agentii de cercetare si universitati.

Versiunea Plug-in a lui Prius este capabila sa obtina un consum de carburant mai redus decat cel al versiunii standard. Cu toate acestea, consumul de carburant estimat al acestui model nu a fost inca anuntat.Viteza maxima in modul EV este de aproximativ 100 km/h, imbunatatire semnificativa fata de actualul Prius, care poate sa atinga doar 45 km/h in modul EV.

Via | Toyota

 

Comentarii (4)

  • Tot urata ramane
    Sa mai lucreze si la design, nu numai la electrica.
    Altfel vine BMW cu cea pe hidrogen si Toyota o sa planga la fel ca cei de Honda.
    2 8
  • @cozappz
    Tu ai idee ce vorbesti?????

    sau poate ai dreptate, vine BMW-ul cu o masina de 2 ori mai scumpa si nu o sa mai avnda Toyota, de-asta nu se vinde nici o Toyota ca exita BMW concurent.
    2 2
  • tot o porcarie ramane.
    mda... nu vad nicio evolutie cand vine vorba de modele electrice. Din simplu motiv ca 80% din "combustibil" provine din arderea de combustibil fosili. Sa nu mai vb de poluarea provenita din fabricarea bateriilor.

    daca tot vine vb de "clean", mai bine un diesel economic sau o bicicleta.
    2 4
  • @gtrazvan
    Da, am idee, am condus in state.
    Parerea mea despre Prius: e buna numai daca stai inauntru sau la 2km, ca sa nu vezi exteriorul urat (X6, anyone ;)
    Hibrizii sunt exact ceea ce sunt: strutzocamile.
    Nimeni nu e profet in tara lui :D
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru