Toyota: Profit in scadere cu 40%

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.08.2008
Pentru prima data in ultimii 9 ani, profitul Toyota nu a mai crescut, ci din contra, a scazut vertiginos.

Esential

9 ani de cresteri consecutive a inregistrat Toyota.
3.8 miliarde dolari a fost profitul operational inregistrat de Toyota in al doilea trimestru.

Toyota a anuntat rezultatele financiare aferente celui de-ai doilea trimestru al anului, perioada aprilie – iunie.

Pentru prima data in ultimii noua ani, profitul inregistrat de marca nipona nu a fost in crestere. Mai precis, Toyota a raportat un profit operational de 3.8 miliarde de dolari, cu 40% mai putin decat profitul operational inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Primul producator auto la nivel mondial a suferit din cauza crizei pretului la benzina din SUA si a prabusirii vanzarilor pe segmentul SUV-urilor mari si a camionetelor. Un al factor imediat al scaderii profitului Toyota au fost vanzarile in scadere inregistrate de marca de lux Lexus.

Rata profitabilitatii modelelor Lexus este foarte mare, dar scaderea vanzarilor cu 25% in al doilea trimestru a contribuit la declinul intregului grup.

Toyota a estimat un profit operational pentru acest an fiscal de 14.6 miliarde de dolari, in timp ce profitul net este estimat la 11.4 miliarde de dolari.

Via | Toyota 

Taguri: Lexus, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru