Toyota RAV4 şi Lexus RX, versiuni electrice pregătite de Tesla

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.07.2010
Tesla testează în prezent versiunile electrice ale modelelor Toyota RAV4 şi Lexus RX, ca urmare a parteneriatului "verde" încheiat de americani cu gigantul japonez.

Toyota, cel mai mare producător auto mondial, colaborează în prezent cu Tesla, pionierul automobilelor electrice, pentru a da naştere unor noi modele ecologice. Proiectul are în vizor dezvoltarea şi testarea unor versiuni electrice ale modelelor Toyota RAV4 şi Lexus RX.

Deşi iniţial cele două părţi au căzut de acord pentru dezvoltarea unui ansamblu electric destinat lui Corolla, Toyota şi Tesla au convenit că cele două crossovere sunt mult mai potrivite pentru pachetul de baterii pregătit de americani. Termenul limită trasat pentru californieni de către gigantul japonez este sfârşitul lui iulie, ceea ce înseamnă ca informaţii oficiale vom putea avea abia în august.

Elon Musk, director executiv în cadrul Tesla, a declarat că versiunile electrice ale lui RAV4 şi RX vor depăşi cu mult aşteptările publicului în materie de performanţă. Acceleraţia şi autonomia vor fi superioare oricărui vehicul electric din acest segment.

De cealaltă parte, Akio Toyoda, preşedintele conglomeratului japonez, a declarat că modificarea actualelor RAV4 şi RX este doar un prim pas către un parteneriat de amploare, orientat în direcţia dezvoltării unor vehicule electrice mult mai performante.

Programul de testare a versiunilor electrice RAV4 şi RX vine după ce Toyota a cumpărat acţiuni în valoare de 50 de milioane de dolari în cadrul constructorul din California.

Comentarii (1)

  • ciurik
    SuperTesla
    Astept foarte nerabdator sa vad ce va iesi din acest parteneriat.
    Cand Tesla a scos Roadster cu autonomie 400km si acceleratia aceea uimitoare, nu auzise nimeni de ei si probabil nu aveau nici foarte multi bani.
    Daca zic ca vor avea performante sunt sigur ca vor avea!!
    Incep sa devin fan Tesla si astept SI MAI nerabdator Tesla Model S ca sa am un adevarat motiv sa le rad in fata posesorilor de serie 5, e-class si in special...A6
    pentru cele din urma, le rad din fata si acum cu jaguar xf :)
    Mult noroc!
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru