Toyota se teme ca nu va mai avea profit in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 26.11.2008
Divizia Europeana a companiei Toyota ar putea suferi in urmatoarea perioada, cand se anunta reduceri ale profitului.

Toyota ar putea pierde bani in Europa pentru prima data in sapte ani, daca vanzarile nu vor creste simtitor la inceputul anului 2009. Anul fiscal al Toyota Europa se termina pe 31 Martie, iar perspectiva este sumbra.

Compania a declarat o pierdere operationala de 71 de milioane de euro pe segmentul iulie-septembrie, iar directorul Toyota Europa, Tadashi Arashima, a declarat ca divizia sa va suferi o pierdere similara in perioada octombrie-decembrie. Tadashi Arashima spera ca situatia sa se imbunatateasca in primele trei luni ale anului 2009, pentru a putea indrepta situatia financiara a diviziei sale pe final de an fiscal.

“Sper ca rezultatele financiare sa se imbunatateasca, dar sunt prea multi factori inca incerti, cel mai pregnant fiind cererea pietei alaturi de presiunea financiara creata de competitorii nostri.”, a declarat Arashima Tadashi. Cu toate acestea, Toyota a inregistrat un profit de 53 de milioane de euro pe prima jumatate a anului fiscal 2008.

O serie de modele cheie vor ajuta marca japoneza sa se vanda in 2009, cele mai importante dintre acestea fiind noua generatie Avensis si microcar-ul iQ.

Toyota se asteapta ca modelul iQ sa ii confere o crestere in vanzari la debutul sau din Europa in luna ianuarie.

Pentru a atrage tinerii de partea sa, Toyota a prezentat microcar-ul iQ in diverse cafenele din Germania, unde tinerii se pot intalni si relaxa, fara sa fie presati de strategii de promovare agresive. Economia in recesiune din pietele de desfacere cheie va impiedica Toyota sa depaseasca nivelul de 1.238.638 unitati vandute in Europa in anul 2007. Un mediu economic competitiv, dar mult mai dur va face indeplinirea tintelor de vanzari un obiectiv dificil.

Via | AutomotiveNews

Taguri: Avensis, Toyota, iQ

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru