Toyota şi Tesla au anunţat un parteneriat pentru dezvoltarea vehiculelor electrice

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.05.2010
Toyota şi Tesla vor colabora pentru producţia şi dezvoltarea de vehicule electrice. Astfel, Tesla va aduce pe piaţă Model S în 2012, iar Toyota îşi va îndeplini planul de a lansa un vehicul electric de serie pe piata până în acelaşi an.

Oficialii Toyota au anunţat o colaborare cu americanii de la Tesla pentru a produce vehicule electrice. Parteneriatul dintre cele două companii implică obligaţia japonezilor să cumpere acţiuni Tesla în valoare de 50 de milioane de dolari. Cei de la Tesla au anunţat că vor prelua fabrica NUMMI din Fremont, California, pe care o vor folosi pentru producţia lui Tesla Model S.

Producţia lui Tesla Model S va începe în 2012 şi preţul acestui model ar trebui să fie situat în jurul valorii de 49.000 de dolari. Potrivit primelor informaţii, autonomia lui Tesla Model S este de 482 kilometri, obţinută în urma unei încărcări de 3-5 ore. Elon Musk, şeful Tesla Motors, a anunţat că va prezenta prototipuri mai apropiate de producţie în decursul acestui an.

Fabrica NUMMI din California producea modelele Toyota Corolla şi Tacoma. Această facilitate este una dintre cele mai mari de acest gen din lume şi are capacitatea de a produce 500.000 de unităţi pe an. Odată cu intrarea lui Tesla Model S în producţie, numărul de unităţi care vor ieşi pe poarta constructorului de vehicule electric ar trebui să crească simţitor, aceştia urmând să fie limitaţi doar de numărul de baterii electrice pe care le pot obţine.

Via | Twim

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru