Toyota va da in judecata ABC News pentru inducerea in eroare a publicului

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.03.2010
Consiliul general Toyota a trimis o scrisoare celor de la ABC News prin care solicita scuze publice pentru inducerea in eroare a telespectatorilor.

ABC News este pe punctul de a fi data in judecata de Toyota pentru ca a publicat un film in care jurnalistii simulau blocarea pedalei de acceleratie, iar imaginile prezentate nu erau adevarate. Consiliul general Toyota a trimis o scrisoare presedintelui ABC News prin care ii cere sa scoata acest filmulet si sa isi ceara scuze pentru inducerea in eroare a publicului.

Pe langa aceasta scrisoare, cei de la Toyota au aparut pe diferite posturi TV incercand sa explice ca situatia prezentata de ABC News nu era conforma cu realitatea. Filmuletul simula o eroare a sistemului care controleaza acceleratia, insa imaginile au fost inregistrate in timp ce masina era parcata. Reactia celor de la ABC News nu a intarziat sa apara. Un oficial din cadrul televiziunii a declarat ca imaginile originale erau tremurate si din acest motiv cele doua secunde in cadrul carora apare turometrul au fost inlocuite.

Emily Lezner, purtator de cuvant ABC News a declarat: “A fost un lucru nesabuit facut in momentul editarii filmului, deoarece angajatii ar fi trebuit sa lase imaginile originale.

In orice caz, vreau sa fie bine inteles ca cele doua secunde inlocuite la montaj nu au schimbat cu nimic rezultatul raportului initial”.

Scrisoarea Toyota se incheie printr-o amenintare nu foarte bine ascunsa: “De asemenea, va rugam sa retineti ca Toyota isi rezerva dreptul de a lua orice masura adecvata pentru a proteja si apara reputatia companiei si produsele sale de orice reclamatie iresponsabila si inexacta”. In urma acestei scrisori, filmul realizat de ABC News nu a mai fost public.

Via | allworldcars

Comentarii (5)

  • "Pedala"
    Actiuni in judecata
    Si nu se vor opri aici,sunt convins ca cei de la toyota le va raspunde cu aceeasi moneda si ii va actiona in judecata pe toti pseudojurnalistii care si-au facut rating pe carca lor cu tot felul de interpretari si titluri pline de dramatism.
    Personal,mie "mi-a placut" de voi cu faza "SINDROMUL TOYOTA"...
    Cam slabut,dar e ok ca la urma urmei e Romanica...
    3 3
  • george
    AMATORISM SINUCIGAS
    Am crezut ca Toyota a facut acele multe prostii (cand a aparut problema pedalei) din greseala/graba/panica...Dar acum treaba s-a lamurit: e vorba de amatorism si inconstienta.

    Sa declansezi un raboi cu presa intr-o tara atat de sensibila la ce spune presa e sinucidere curata. Cel putin in America si din cate stiu eu, nu a castigat nimeni un razboi cu presa. S-or fi castigat niste batalii pe ici pe colo, dar razboiul a fost pierdut intotdeauna...

    In loc sa bage capul la cutie ca sa lase scandalul sa se stinga, ei il aduc din nou in atentie, ca nu cumva sa ramana vreun cetatean neinformat in privinta "sindromului Toyota"...

    @ "Pedala"
    Daca vor face ceea ce spui tu acolo, ar putea, concomitent cu asta sa-si stranga boarfele din America si sa-si rezerve niste bilete de avion pentru Japonia...Doar dus...
    1 4
  • adrian
    nu mor caii cand vor cainii
    E adevarat ca Toyota s-a umplu de 'respect' cu treaba asta, dar nu esti nici prima si nici ultima data cand un producator auto are astfel de probleme. Ca proportia este nemaintalnita, asta e iarasi adevarat, dar de aici si pana la a declansa o adevarat isterie mass media si o adevarata vanatoare de vrajitoare a la anii '50 e cale lunga. Nu e insa, nici un secret ca prim secretarul general al partidului socialist american, tovarasul Obama, acum actionar majoritar al industriei auto americane si cu mana pe lesa legata de gatul "cainelui media" american, a mai agitat, impreuna cu echipa sa de tovarasi destoinici, apele pentru a baga in corzi Toyota, principalul 'vinovat' pt incompetenta producatorilor auto americani.
    Unde mai pui ca furnizorul de pedale e si american, de unde s-ar putea trage usor concluzia ca aici e vorba de o reglare de conturi oficiala.
    Eu, unul, le tin pumnii celor de la Toyota si sper sa iasa din situatia asta mai mult decat jenanta.
    3 0
  • Lucica
    Asa George
    Bravo George,deschide-le ochii la pupincuristi.Lumineaza-i!
    1 1
  • dar cine s-a batut cu presa, niste amarati, aici este vorba de catre o "persoana" care are si ea multe posibilitati, nu este un neica nimeni.
    oricum toyota/japonezele se vinde/vand mai bine decat masinile america.
    asta este alta incercare de terfelire toyota ca si cu prima "baba, ploaie, vant, gard, copc, prapastie si pedala blocata", cine are rude/prietenii prin USA stie despre ce vorbesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru