Toyota va dezvolta modelele mici din gamă în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.12.2011
Toyota urmează exemplul altor constructori asiatici şi îşi mută departamentul de dezvoltare a noilor modele mici în Europa.

Birourile Toyota din Europa se vor ocupa de dezvoltarea viitoarelor modele noi din gama de vehicule mici ale mărcii, anunţă oficialii constructorului nipon. Mutarea se va face în ianuarie 2012 şi vizează sporirea competitivităţii în raport cu rivali precum Fiat şi Ford. Mutarea centrului de dezvoltare în Europa nu este un lucru nou, mulţi constructori apelând la această soluţie pentru a putea testa pe terenul pe care vor fi vândute viitoarele modele din gamă, deoarece segmentele B şi C se vând cel mai bine pe Bătrânul Continent.

"Este esenţial să ne concentrăm în această misiune şi divizia de planificare de produs va juca un rol cheie în această strategie integrată, alături de inginerii şi designerii noştri.", a declarat Didier Leroy, preşedintele Toyota Motor Europe.

Departamentele de vânzări şi marketing ale Toyota Motor Europe trec şi ele printr-o schimbare, deoarece Alain Uyttenhoven, actualul şef al departamentului de marketing şi planificare de produs, se va muta la conducerea proiectelor Aygo, Yaris şi Corolla. Înlocuitorul său nu a fost încă dezvăluit.

Noul rol al lui Uyttenhoven este de coordonare a proiectelor, iar misiunea sa va avea loc tot în Europa.

Via | LeftLane

Comentarii (2)

  • Sper ca viitorul Aygo sa fie facut tot in colaborare cu PSA. Au facut treaba buna.
    3 3
  • toyota
    daca incep si le fac prin turcia...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru