Toyota va incepe productia unui nou hibrid din 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 05.01.2010
Fabrica de baterii a celor de la Toyota a inceput deja productia de acumulatori pentru viitorul hibrid al marcii nipone, Yaris. Cea de-a doua generatie a acestui model debuteaza in 2011, iar versiunea hibrida intra in productie in acelasi an.

Japonezii de la Toyota vor produce incepand cu 2011 un nou hibrid la fabrica Central Motor Co din Miyagi. Bateriile pentru noul hibrid de clasa compacta vor fi construite de cei de la Panasonic EV Energy Co, iar toate aceste pregatiri anunta lansarea lui Yaris Hybrid. Cea de-a doua generatie a lui Yaris va fi lansata, intamplator sau nu, tot in anul 2011, iar productia versiunii standard va fi realizata in Franta.

Versiunea hibrida a lui Yaris va permite parcurgerea a 40 de kilometri cu un singur litru de carburant si va costa circa 11.000 de euro. Introducerea unui hibrid cu un pret mai scazut i-ar putea ajuta pe cei de la Toyota sa cucereasca segmentul acesta inca din fasa, lucru care ar putea fi extrem de avantajos pe viitor.

Atat Central Motor Co, cat si Panasonic EV Energy Co sunt detinute de catre cei de la Toyota, ceea ce inseamna ca japonezii sunt in continuare independenti in ceea ce priveste productia si dezvoltarea de modele hibride. Productia de baterii pentru noul model Toyota incepe chiar din aceasta luna la fabrica Panasonic din Taiwa.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • Asa da :)
    Un pret foarte bun, fata de 26 200 euro cat costa un Prius.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru