Toyota va produce cu 20% mai putin in 2009

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.01.2009
Toyota a anuntat ca va scadea productia cu 20% in 2009, pe fondul scaderii cererii pe piata auto mondiala.

Esential

6.5 milioane de unitati va produce Toyota in 2009.

Toyota, companie care a detronat in 2008 GM din fruntea producatorilor auto la nivel mondial, anunta un an 2009 mult mai slab si estimeaza scaderi de pana la 20% a vanzarilor la automobile.

In aceste conditii, Toyota estimeaza ca va produce anul acesta un numar de 6.5 milioane de vehicule, cel mai redus din ultimii 6 ani. Producatorul nipon estimeaza vanzari de 7 milioane unitati in 2009, urmand ca pe langa nivelul productiei sa-si epuizeze marfa de pe stoc.

Productia Toyota in Japonia va ajunge la 3 milioane de unitati, cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani. Nivelul de productie stabilit in 2009 pentru Japonia este limita la care poate fi mentinuta forta de munca de la Toyota.

Compania nipona a anuntat ca actualul an fiscal, care se incheie pentru Toyota la 31 martie, va aduce prima pierdere operationala din istorie, cauzata de scaderea vanzarilor din ultimul trimestru al anului fiscal si valoarea ridicata a yenului in comparatie cu dolarul.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru