Toyota va scadea productia cu 7%

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.11.2008
Anul 2009 nu se anunta unul usor pentru Toyota, care va scadea nivelul productiei sub 9 milioane unitati.

Esential

9 milioane unitati va nivelul maxim pe care Toyota il va putea atinge in 2009.

Criza economica mondiala a lovit puternic industria auto, iar de aceasta realitate nu a scapat nici liderul mondial, Toyota.

Producatorul nipon a fost serios afectat de operatiunile scazute de pe piata nord-americana, motiv pentru care a stabilit o scadere a planului de productie in 2009. Japonezii de la Toyota vor reduce cu 7 procente nivelul productiei in 2009, astfel incat, totalul ar urma sa scada sub 9 milioane de unitati.

Vanzarile marcilor controlate de grupul Toyota vor scadea in continuare in 2009, pe fondul cererii din ce in ce mai scazute din SUA si pe fondul problemelor economice din tarile europene. Nici tarile cu o piata auto aflata in mare expansiune in ultimi ani, cum ar fi China sau India, nu vor putea sprijini cuantumul vanzarilor globale pe piata auto.

Toyota nu va suferi doar la capitolul productie, compania japoneza urmand sa inregistreze si un profit mult mai mic, dupa un deceniu de cresteri consecutive.

Via | Reuters

Taguri: Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru