Trei constructori vor sa cumpere Volvo

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 25.02.2009
Doi producatori chinezi si "o constelatie europeana" sunt gata sa inainteze oferte de cumparare a marcii Volvo.

Grupul Ford a anuntat ca, in acest moment, exista trei potentiali cumparatori pentru marca Volvo, fiecare dintre acestia urmand sa inainteze o oferta concreta pana in luna aprilie. Desi Ford nu a indicat numele respectivilor ofertanti, surse din interiorul companiei, citate de Automotive News, sustin ca este vorba de doi constructori chinezi (Changan Automobile si Dongfeng Motor Group) si de o "constelatie Europeana".

Informatia a aparut in premiera in publicatia suedeza Dagens Industri, care sustine ca primele oferte orientative vor aparea in weekendul dinaintea Pastelui.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (17)

  • Volvo-Renault
    "Constelatia Europeana" la care se refereau sunt mai mult ca sigur cei de la Renault-Dacia-Nissan-Samsung Motors, care de la inceput erau interesati de constructorul suedez de automobile. Sa nu uitam ca, Renault si Volvo au colaborat in trecut destul de strans.
    0 0
  • Renault-Dacia-Nissan-Samsung Motors
    De fapt este alianta Renault-Nissan , si nu Renault-Dacia-Nissan-Samsung Motors (ar vrea Dacia sa fie partener in alianta asta).Iar daca , intradevar, Renault va cumpara Volvo , nu vor fi parteneri in alianta , ci doar o marca aflata sub umbrela Renault (exact cum este si Dacia acum) .

    Citez din http://www.automarket.ro/stiri/renault-este-in-tratative-cu-ford-pentru-achizitia-volvo-18211.html (evident pe acelasi site ca stirea prezenta de fata) :
    "Volvo nu va fi partener egal in alianta, ci probabil o divizie a producatorului francez Renault. "
    0 0
  • @Mircea
    Salut Mestere!Cand te revedem in emisiune la antena?
    0 0
  • mircea
    @Symy
    Cand negocierile de criza dintre compania producatoare si televiziune vor ajunge la un consens. Intre timp, filmam la Geneva, saptamana viitoare.

    Multumesc de intrebare :)
    0 0
  • constelatie europeana renault-nissan? mai degraba PSA sau WV-Porsche-Audi
    0 0
  • !!!
    Daca vor vinde chinezilor dau foc la volvoul meu v40!!!
    0 0
  • @Mircea
    Bafta la negocieri.Bagatii motanu in beci lu Felix ca vrem sa vedem imagni de la Geneva.
    0 0
  • Claudel
    Sper sa o vanda in Europa
    0 0
  • "Constelatie Europeana"
    Sper ca Volvo sa fie cumparat de acea "constelatie europeana" care cred ca este Renault . Grupul VW are bani dar nu mai are nevoie de inca o marca , cei de la Daimler tocmai au negat ca doresc sa cumpere Opel,Volvo sau Saab,ar mai ramane PSA ,Fiat si BMW . Renault este cu 21% cel mai mare actionar la Volvo Trucks asa ca achizitia Volvo Cars ar intarii si mai mult relatiile dintre Renault si Volvo . In plus cu Volvo , Renault ar fi mai bine reprezentat in clasele superioare .
    0 0
  • PLEIADE
    Votez Changan Automobile!
    Chestia cu acea "constelatie europeana" poate sa fie la deruta, stiti ca in japoneza SUBARU = constelatia Pleiadelor, deci, as vota si SUBARU :)
    0 0
  • @LEE
    Sper sa ai ''gura aurita''.Doamne ajuta sa fie Subaru,atunci sa vezi concurenta cu europenele.
    0 0
  • @Symy
    As vrea si eu........... dar mai stii!
    Hai s-o luam pe rand:

    - Renaul-N-S-D nu are nevoie de ei, si cred ca nu au nici finante acum, cash 6 miliarde
    - PSA - posibil, baietii au banuti deoparte, si ar fi o miscare buna
    - FIAT - stau prost cu lichiditatile, ultima data cautau banuti pe piata disperati
    - VW AG.... - nu stiu de unde ar scoate banii, poate PORSCHE sa arunce cu banuti in stanga-dreapta, dar sunt ocupati sa-i bage pe gat lui VW, compania SCANIA
    - BMW - posibil, dar........... e greu cu cash-ul

    Hmm, greu de ghicit............ posibil sa fie PSA !!!
    0 0
  • hm..
    hm...interesant ce spui tu, insa eu cred ca e improbabil sa fie vb de subaru...deoarece subaru are actiunile imprastiate pe la multe companii, dintre care multe sunt cam in r**** pana la gat right now....de ex. GM, Fuji Heavy Ind......deci nu stiu, eu nu prea cred ca e Subaru....PSA sau Renault....da, intr-adevar ar fi o posibilitate.......iar din cate stiu, BMW a mai fost interesat de Volvo acu 2-3ani, insa Ford n-a vrut sa vanda....poate ca acum s-a razgandit Ford.....e greu de ghicit........
    0 0
  • BMW? ar aparea fenomenul de canibalism...
    0 0
  • LauCalin
    volvo+_____=love :p
    Prefer din suflet "o constelatie europeana"
    Prin excludere zic ca VAG nu va fi pentru ca au deja o marca premium perfomanta (Audi), Fiat... nici ei nu cred ca vor fi pentru ca au pe Alfa Romeo, BMW sigur nu... e marca premium f buna si nu au nevoie de inca una. In situatia asta ar ramane Renault si PSA. Iar daca ar fi unul din ei as prefera foarte mult sa fie vorba de PSA :)
    Vlad, Volvo Trucks are actiuni la Renault Trucks. De fapt camioanele Renault sunt un fel de camioane Volvo mai ieftine :)
    0 0
  • @ LauCalin
    Renault a cedat divizia Renault V.I(Renault,Mack) in 2001 lui Volvo Trucks in schimbul a 15 % din actiunile constructorului suedez de camioane . In 2002 Renault V.I devine Renault Trucks. In prezent Renault detine 21 % din Volvo Trucks care a cumparat si divizia de camioane a lui Nissan,Nissan Diesel . Volvo Trucks al doilea constructor de vehicule comerciale dupa Daimler AG are urmatoarele divizii : Volvo Trucks,Renault Trucks,Mack si Nissan Diesel .
    0 0
  • volvo-the be(a)st
    n-are de a face divizia de camioane cu cea de autoturisme..volvo cars este al lui ford in timp ce majoritar al volvo trucks e GMC !?!
    si bmw ul era interesat de volvo in urma cu ceva timp si in calitate de detinator volvo as prefera un moror de 170cp pe un xc60 si nu motor de 2,4 cu 163cp ce are acum..si sa nu uitam ca reault nissan au infiniti in categoria premium cars..e clar ca decat chinezii mai bine renault care a colaborat cu volvo de mult timp..dar nici cu bmw ul nu mi-e rusine, au bani sa cumpere marci, le merge f. bine de ani de zile. era miso daca ii ajuta guvernul suedez si sa se combine cu saab-ul, ambele brand uri sunt ORIGINALE! respect, clausss.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru