TVR Artemis, un exercitiu de design fara finalitate

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.10.2009
Desi constructorul TVR a fost declarat falimentar in 2006, un tanar designer olandez si-a imaginat cum ar fi putut arata supercarurile britanicilor in viitor.

Chiar daca despre exclusivistul constructor britanic de supercaruri TVR nu s-a mai auzit nimic de ceva vreme, un tanar designer si-a ales ca proiect de absolvire crearea unui model capabil sa renasca numele brandului istoric. Desi nu este decat un studiu de design, creatia olandezului Niels van Roij incearca sa prefigureze un viitor supercar electric nascut sub umbrela TVR.

Botezat Artemis, dupa zeita greaca a fertilitatii si vanatorii, conceptul inglobeaza cele mai noi solutii de propulsie alternativa. Tanarul student si-a imaginat un tren de rulare compus din patru motoare electrice pozitionate pe fiecare roata, alimentate de celule de combustibil, care transforma hidrogenul in energie electrica.

Liniile abordate de van Roij respecta traditia constructorului britanic incercand sa-i ofere o interpretare mai contemporana, cu linii curajoase, fluide si tehnologii de ultima ora cum ar fi luminile LED. La interior, olandezul a optat pentru un design simplu, comenzile fiind mascate de elemente mobile ale bordului.

Originalul TVR Artemis nu va vedea probabil niciodata lumina zilei, insa designerul, student la Universitate din Eindhoven, are toate sansele sa fie cooptat pe viitor in echipa unui constructor auto de talie mondiala.

via | carscoop

Comentarii (3)

  • Urata
    Urata
    2 2
  • hmm
    eu stiam ca a fost cumparata de un tanar rus, prieten cu Putin sau ceva de genul asta..........
    iar la ei pe site, sunt date despre 3 modele:

    http://www.tvr.co.uk/models.php
    1 0
  • ...
    personal mi se pare foarte reusita, continua linia tvr
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru