Un consortiu suedez este interesat de marca Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.08.2009
Volvo ar putea fi vandut unui investitor suedez, intitulat Konsortium Jakob AB. Suedezii ar putea sa achizitioneze marca Volvo de la Ford pana la sfarsitul lunii viitoare.

Consortiul suedez Jakob AB s-a declarat interesat de achizitia marcii suedeze Volvo. Potrivit oficialilor companiei nordice, acestia au reusit sa stranga suficient capital incat sa achizitioneze marca Volvo de la Ford inaintea incheierii trazactiei pentru marcile Opel si Saab. Dupa cum stiti, oficialii Ford au declarat ca asteapta ca GM sa vanda marcile Opel si Saab ca sa poata cauta un potential investitor pentru Volvo.

Suedezii de la Jakob AG reprezinta sindicatul inginerilor de la Volvo, si ar putea fi cea mai buna solutie pentru marca detinuta momentan de catre americanii de la Ford. Desi anumite voci anuntau implicarea Volvo Trucks in acest consortiu, oficialii producatorului de camioane au declarat ca nu se vor implica in productia de automobile alaturi de marca cu care impart numele. Producatorii chinezi de automobile ar putea fi exclusi complet din licitatia pentru Volvo, deoarece oficialii marcilor europene de automobile care sunt de vanzare au declarat ca nu doresc un investitor din China.

Via | JustAuto(inreg.)

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    Intrebare de 1000000000000 euro--
    Daca Ford nu a putut face profitabil Volvo, chiar credeti ca acest consortiu o sa reuseasca?
    0 10
  • Claudiu
    Volvo
    americane mai lasane....da credem
    3 0
  • mihai2001
    Din nou pareri
    1. Volvo fac masini extraordinare, parearea mea mult mai bine gandite decat multe marci nemtesti.
    2. Ford nu a prea investit bani la VOLVO pt ca supt toate sistemele inventate de suedezi din 99 incoace.
    3.Chiar daca ar vrea sa investeasca de acum in aceasta marca (pentru ca o marca auto are permanent nevoie de investitii f mari) nu ar mai avea de unde, de aceea si conceptia cu piatra de gatul gigantului american, care nu e f bogat momentan.

    VOLVO. for life !
    4 0
  • Parca se repeta istoria lui HarleyDavidson, cand angajatii americani si-au preluat compania de la American Machinery and Foundry.

    Pe langa un aspect national si de loialitate fata de propria companie mai este si aspectul politic. Chinezii nu sunt doriti in Europa nici macar ca simpli investitori. Le-as fi preferat totusi argintii decat stifturile de masini care (din pacate) vor apare pe pietele europene.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru