Un cuplu din Marea Britanie nu isi poate asigura masina pentru ca este cromata

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.04.2010
Doi britanici nu pot sa-si faca o asigurare pentru Mini-ul lor cromat din cauza vopselei extrem de pretentioase, care poate fi zgariata extrem de usor. Asiguratorii se tem ca masina ar putea atrage atentia hotilor.

Un cuplu din Marea Britanie are dificultati cu asiguratorii din Regatul Unit deoarece doreste sa incheie o polita pentru un MINI Cooper cromat. Cei doi au vazut masina de 14 februarie si au achizitionat-o pe loc de la dealerul local. Reprezentanta de la care au cumparat masina le-a oferit asigurare gratuita pentru o saptamana, pentru a putea conduce masina pana acasa, cei doi locuind la aproximativ 200 de kilometri de Londra. De atunci, Ian Grice incearca sa obtina o polita de asigurare dar usile asiguratorilor i s-au inchis in nas.

Se pare ca problema nu vine de la finisajul de oglinda al acestui Mini, ci de la faptul ca vopseaua este foarte sensibila si poate fi avariata sau zgariata extrem de usor. Avarierea acestui tip de vopsea duce automat la revopsirea intregului element de caroserie, ceea ce ar avea costuri extrem de ridicate pentru eventualul asigurator. Totodata, oficialii Asociatiei Asiguratorilor din Marea Britanie considera ca modelul ar putea fi tinta hotilor, iar cei doi britanici trebuie sa caute un asigurator specializat, caruia ii vor plati anual o suma considerabila pentru a-si asigura noul Mini Cooper.

Mini-ul cromat trebuia sa fie un cadou de Valentine’s Day din partea lui Toni Grice pentru sotul sau, Ian.

Acesta din urma a declarat ca detine "cea mai scumpa oglinda din lume", pentru care sotia sa a platit circa 33.000 de euro. Ian Grice a adaugat: "E un Mini Cooper, nu un Ferrari! Nimeni nu vrea sa se atinga de el, toti spun ca este prea fragil si va fi zgariat mult prea usor."

Via | TheSun

Comentarii (3)

  • faina,, culoarea,,
    12 3
  • Prea reflectorizant
    Uneori sa intampla sa-ti bata soarele in ochi pentru ca se reflecta din oglinda retrovizoare a celui care circula in fata ta.
    N-as vrea sa ma intalnesc cu Mini-ul ala cromat intr-o zi cu soare. Cu siguranta e prea reflectorizant.
    18 5
  • asmaticu
    deah e plin de soare in Anglia...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru