Un inginer Toyota a murit de prea multa munca

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 10.07.2008
A fost stabilit verdictul in cazul angajatului Toyota decedat acum doi ani la locul de munca.

Esential

2006 este anul in care a murit angajatul Toyota.

S-a finalizat ancheta in cazul angajatului Toyota decedat la locul de munca in 2006. Ministrul Sanatatii din Japonia a anuntat ca inginerul in varsta de 45 de ani a decedat din cauza oboselii cronice capatate in urma muncii istovitoare pe care o presta.

Inginerul nipon conducea divizia de cercetare-dezvoltare a unei platforme hibrid care urma sa fie introdusa in gama modelului Camry, unul dintre cele mai vandute modele pe piata nord-americana.

Autoritatile au stabilit ca inginerul de la Toyota lucra mult peste program, avand o medie de circa 80 de ore suplimentare pe luna. Din punct de vedere juridic decesul a fost catalogat ca un “karoshi”, termen care defineste moartea cauzata de prea multa munca, lucru frecvent intalnit in societatea nipona.

In urma acestui caz, Toyota a dat asigurari ca se va ingriji mai mult de starea sanatatii angajatilor sai, prin introducerea unui sistem de monitorizare a timpului suplimentar alocat muncii.

Via | Yahoo News 

Taguri: Toyota

Comentarii (9)

  • gogu infologu
    bleah
    mare prost, sincer. foarte bine si-a facut, asa le trebuie... auzi tu 80 de ore in plus... pai eu nu cred ca muncesc 40 cu totul >:)
    0 0
  • @gogu infologu
    Uite de ce Romania se afla unde se afla si Japonia e cu cateva sute de ani inaintea noastra!
    0 0
  • ALX CT
    Pacat de el,ar trebui sa fie un semnal de alarma si pentru parlamentarii nostri sa avem grija cu ei sa nu se streseze prea mult la locul de munca ca Doamne' fereste sa nu moara si ei de la atata munca,propun sa l'e reducem de la 2 ore de munca pe saptamana la 10 minute pe saptamana,macar sa fim siguri ca ai nostri nu mor.Va salut
    0 0
  • Luci P
    de ce?
    de ce puneti reclama la Toyota pe acelasi site cu stirea ca un angajat a murit din cauza muncii excesive? e ceva de genu: "suprasolicitam pana la moarte angajatii ca dvs. sa va bucurati de calitate. Cumparati TOYOTA, we kill for your money"
    0 0
  • LOLOI
    Auzi duma ma frate, avea 80 de ore suplimentare...eu muncesc la o fabrica de cherestea la birou si intr-o luna lejera sunt exploatat cam 80 de ore suplimentare, luna asta am avut 130 si cika am muncit prea mult si am avut prea putine pauze si mi-au taiat 20 de ore...sa vina aici sa vada aici oboseala cronica...obositii dreq de austrieci beliti care ne exploateaza ca pe negri.
    0 0
  • florin
    la munca
    nu mai stati pe net, la munca...
    0 0
  • "LOLOI
    de LOL (11.07.2008, 08:05)
    Auzi duma ma frate, avea 80 de ore suplimentare...eu muncesc la o fabrica de cherestea la birou si intr-o luna lejera sunt exploatat cam 80 de ore suplimentare, luna asta am avut 130 si cika am muncit prea mult si am avut prea putine pauze si mi-au taiat 20 de ore...sa vina aici sa vada aici oboseala cronica...obositii dreq de austrieci beliti care ne exploateaza ca pe negri."

    daca tu ai face 130 de ore suplimentare de MUNCA in adevaratul sens al cuvantului nu ai mai sta si ai citi articole pe net. asa ca nu te mai vaita. omul asta chiar muncea 80 de ore suplimentare, nu freca menta ca tine.
    0 0
  • gogu infologu
    @Tz
    Du-te tu acolo daca zici ca e asa bine... in caz ca nu stii cu 3.000 de usd pe luna, in Tara Cocorului, abia iti ajunge sa traiesti.
    Ca sa nu mai zic ca daca ai un amarat de apartament cu 3 camere si maxim 70 mp platesti impozit cam 200 de usd lunar.
    Asa ca du-te tu si munceste sa vezi ce rai o sa gasesti in Romanikkka la intoarcere
    0 0
  • bine k va certati ca babele :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru