Un nevazator a condus un Mercedes SL 65 Black Series cu 320 km/h

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.10.2009
Hein Wagner este noul detinator al recordului mondial de viteza pentru un nevazator, dupa ce a atins 320 km/h la volanului unui Mercedes SL 65 AMG Black Series.

Hein Wagner este un nevazator din Africa de Sud si proaspatul detinator al unui record de viteza la bordul unui Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series. Wagner nu este la primul sau record de acest gen, prima sa reusita in acest domeniu avand loc in 2005 la bordul unui Maserati Grand Sport. La acea vreme, Hein Wagner a atins 269 km/h la volanul unui Maserati, devenind primul sud-african care detine un record de viteza la sol. De data aceasta, Hein Wagner a rulat cu peste 320 km/h si este detinatorul recordului mondial de viteza la sol pentru un nevazator.

Noul record al lui Hein Wagner a fost realizat pe o pista de la aeroportul international din Upington, din Africa de Sud. In timpul tentativei sale de record, Hein Wagner a rulat cu peste 320 km/h cateva momente, parcurgand peste 800 de metri cu aceasta viteza inainte de a incepe sa reduca viteza. La fel ca in cazul oricarei tentative de record de acest tip, Hein Wagner a fost supravegheat indeaproape pentru a asigura evitarea unui dezastru.

Desi era supravegheat indeaproape de un prieten apropiat, Hein Wagner a fost in controlul modelului Mercedes SL 65 AMG Black Series pe toata perioada stabilirii recordului. Pasagerul acestuia avea rolul doar de a il calauzi pentru a se asigura ca pastreaza o trasa corespunzatoare si evita un eventual accident in cazul in care apare un obstacol neprevazut.

Hein Wagner vrea sa foloseasca fondurile obtinute in urma inregistrarii recordului sau pentru a ii dona organizatiei Vision Trust. Aceasta organizatie are scopul de a face tehnologia disponibila si pentru nevazatori.

Cat despre senzatia pe care a trait-o atunci cand rula cu 320 km/h, Hein Wagner a declarat ca aceasta este un adevarat obstacol pentru orice sofer, indiferent daca vede sau nu.

Via | News24

Comentarii (2)

  • nigga shit!
    bine ma, ce tilicarie fantastica a mai inventat si negrul asta... am condus prin oras legat la ochi si un prieten imi zicea pe unde s-o iau, iar dobitocul asta se sparge in figuri ca a mers in linie dreapta!
    2 4
  • -
    Hai sa ne intrebam cine`i cu adevarat dobitoc :-?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru