Un Porsche clasic, convertit pe propulsie electrica

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.05.2008
Studentii Institutului de Tehnogie din Massachusetts au echipat electric un model Porsche 914.

Esential

18 baterii ultra-performante compun sistemul de propulsie al modelului Porsche 914 din 1976.

Studenti ai celebrului Institut de Tehnogie din Massachusetts (MIT) au lucrat la un proiect prin care au trecut pe propulsie electrica un Porsche 914 din 1976.

Clasicul model Porsche a fost dotat cu 18 baterii performante care asigura propulsia automobilului si care sunt conectate la un laptop pentru a aduna date despre functionarea sistemului electric.

In timpul functionarii, sistemul electronic creat de studentii MIT transmite date catre laptop-ul de la bord, in vederea studierii parametrilor de functionare si a dificultatilor intampinate de baterii in sistemul de operare asupra vehicului.

Inginerul Craig Wildman, coordonatorul proiectului, a declarat: “In acest moment proiectul a ajuns in faza adunarii datelor in timp ce vehicului ruleaza. Putem inregistra absolut orice se intampla cu sistemul electric, modifica parametrii de functionare si testam din nou, in vederea obtinerii unei tehnologii cat mai sigure si cat mai performante”.

Profesorul Yang Shao-Horn, conducatorul acestui proiect a dezvaluit ca principalul scop urmarit de MIT este obtinerea unui sistem de propulsie elctrica, eficient si performant.

Studiem mai multe materiale in laborator pentru a gasi compozitia ideala pentru baterii mai durabile si cu o energie mai mare”, a declarat profesorul institutului din Massachusetts.

MIT este recunoscut in Statele Unite si in intreaga lume drept cel mai avansat institut de cercetare tehnologica, iar studentii care ajung la acest colegiu sunt considerati adevarate genii in domeniul tehnologiei.

Via | MIT
Taguri: Porsche

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Convertire electrica
    Sunt de zeci de ani cateva firme in California care produc asa ceva.
    Orice masina le duci o convertesc in electric dar ...... in functie de greutate si spatiu abti km parcursi cu o incarcare.
    In europa nu se face asa ceva???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru