Un Renault 4 modificat va încerca să atingă 280 km/h

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.06.2011
O echipă de ingineri Renault din Franţa va aniversa 50 de ani de la debutul lui Renault 4 printr-o cursă record la Bonnneville cu un model modificat, care dezvoltă 290 CP şi ar trebui să atingă peste 280 km/h.

O echipă de ingineri din Franţa va încerca să atingă 280 km/h la bordul unei versiuni modificate a unui Renault 4. Aceştia vor folosi un Renault 4 din 1961, echipat cu un motor modificat de Renault 5 GT Turbo şi vor alerga pe pista de sare de la Bonneville. Încercarea loc va avea loc în august, iar modelul clasic va fi refăcut complet pentru a face faţă acestei probe extreme. Versiunea de 290 CP a lui Renault 4 va alerga la Bonneville între 13 şi 19 august. Echipa, ai cărei membri se intitulează ”Tripleţii de Bonneville”, doreşte să sărbătorească 50 de ani de la debutul lui Renault 4, model produs între 1961 şi 1992.

Suspensia a fost modificată complet, motorul dezvoltă acum 290 CP şi este amplasat central, în timp ce transmisia şi numeroase alte componente au fost preluate de la un Renault 21 Turbo. Sistemul de frânare de pe puntea faţă este preluat de la un Renault 25 GTX, în timp ce sistemul de frânare de pe puntea spate este preluat de la un Clio.

Divizia RenaultSport a mărcii se va ocupa de configurarea automobilului, odată ce acesta va fi finisat.

Vopsirea şi montajul vor fi asigurate de o altă ramură a companiei franţuzeşti, care se specializează în vehiculele clasice. Modelul a primit un şasiu tubular şi un rollcage special. Scaunul pilotului este realizat din aluminiu, în timp ce plafonul adăposteşte şi o paraşută.

Via | Carscoop

Taguri: Renault, Renault 4

Comentarii (6)

  • tomita
    frumos.
    as vrea sa vad mai multe astfel de operatii efectuate la diverse modele vechiute si nebagate in seama
    3 8
  • Greseala
    "Încercarea loc va avea loc în august, iar "
    1 0
  • invata istoria automobilului
    @tomita
    "vechiute" ?! "nebagate in seama" ?!! hahahhah.. este masina de epoca desteptule! Renault 4 a ramas in istorie drept una dintre cele mai de succes masini din industria auto. Prin Renault 4, francezii au inventat primul hatchback din lume.
    10 1
  • si??
    Care e scopul acestei "realizari" de a atinge 280km/h?
    Banuiesc ca poa' sa-i puna si motor de 6L sa prinda 400km/h, dar nu inteleg scopul...
    1 5
  • @ironR
    Scopul e aniversarea a 50 de ani de la debutul lui R4... cat de greu e sa citesti articolul??
    5 1
  • tomita
    zau daca vad renault 4 van ca pe un cult. in lumea tuningului si a pasionatilor nu prea vezi astfel de masini bagate in seama, si imi exprimam dorinta ca turmele care vad numai musclecar-uri americane drept masini cu personalitate din anii 70 sa deschida ochii spre celelalte modele.
    daca stau si caut niste procente o sa vedem ca pasionatii de renault 4 van (nu restauratori) sunt numarabili pe degete comparativ cu lumea pasionatilor auto, deci da sunt modele NEBAGATE in seama.

    nah, multumesc ca m-ai facut sa imi dovedesc dretatea, dar niste oameni prosti pot sa arunce cu vorbe fara sa gandeasca (referitor la interlocutorul precedent)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru