Uzina BMW din Leipzig a produs un milion de automobile

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 10.12.2011
Uzina BMW din Leipzig a fabricat modelul cu numărul 1.000.000. Este vorba de un BMW 116d ce a ieșit de pe linia de asamblare pe 9 decembrie.

Uzina BMW din Leipzig a fost deschisă în 2005, aici fiind asamblate modelele seriei 1 și X1. Ieri, 9 decembrie, a fost asamblat modelul cu numărul un milion. Aceasta a fost un BMW 116d alb cu trei portiere de generație anterioară iar la ieșirea de pe banda de asamblare au fost prezenți primarul Burkhard Jung și Primul Ministru al landului Saxonia, Stanislav Tilich. Acest automobil a fost donat unei societăți caritabile numită Joblinge. Va fi reparat și întreținut gratis trimp de trei ani la uzina BMW din Leipzig. Joblinge se ocupă cu instruirea profesională a tinerilor necalificați. Societatea a fost fondată de Boston Consulting Group și fundația Eberhard von Kuenheim ce aparține grupului BMW.

Uzina din Leipzig va asambla noua generație a modelului seria 1 de la BMW iar în viitor tot aici vor fi fabricate noile modele ale gamei i: i3 și i8.

Via | le blogauto

 

Comentarii (1)

  • un milion
    Felicitari !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru