Uzina Dacia a intrat în revizie pentru o lună

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.08.2010
Angajaţii Automobile Dacia implicaţi în producţie vor face o pauză de o lună, timp în care uzina din Mioveni va intra în revizie. Pauza a început în data de 2 august.

Fabrica Dacia din Mioveni a intrat la începutul acestei săptămâni într-o revizie de o lună. Angajaţii fabricii implicaţi în producţie se vor bucura de o vacaţă pe perioada acestui remont, iar prima zi de lucru va fi 30 august, la trei zile după ce operaţiunile de remont vor fi încheiate. Luna august este un prilej de revizie pentru multe fabrici din industria auto, iar majoritatea angajaţilor acestor companii sunt în concediu în perioada respectivă. Astfel, constructorii reuşesc să evite eventualele probleme legate de temperaturile exterioare extrem de ridicate şi să facă o revizie fără să întâlnească probleme meteorologice majore.

"În perioada de remont, activitatea de producţie este oprită. În acest interval se derulează lucrări de verificare şi întreţinere a utilajelor şi liniilor de fabricaţie, se fac adaptări sau reparaţii ale instalaţiilor şi infrastructurii, se realizează lucrări de modernizare sau de pregătire ale unor spaţii de producţie.

Tot în această perioadă este programat concediul anual pentru marea majoritate a salariaţilor. Întregul personal direct productiv se află în concediu. Pentru funcţiile suport (direcţiile financiară, juridică, resurse umane, etc) se asigură permanenţă", au declarat oficialii Automobile Dacia.

Pentru operaţiunile specifice din perioada remontului, fabrica Dacia va beneficia de ajutorul a 1.000 persoane. Furnizorii de piese auto din România profită şi ei de această perioadă şi derulează propriile activităţi de remont în acelaşi interval de timp cu fabrica. Nu toţi furnizorii Dacia fac pauză în această perioadă, dar o bună parte din aceştia se bucură şi ei de un concediu binemeritat.

Via | 0-100.ro| Foto: Sebastian Toma

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru