Uzina Dacia va putea produce pana la 150.000 de unitati Duster

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.12.2009
Fabrica de la Mioveni va putea produce pana la 150.000 de unitati Duster in fiecare an. Modelul va fi asamblat fie sub logo-ul Dacia, fie sub cel Renault, in functie de piata destinatara.

Uzina de la Mioveni va fi responsabila pentru producerea noului SUV Dacia, botezat Duster, ce urmeaza a fi dezvaluit in martie la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul roman a anuntat ca primul sau vehicul off-road va lua nastere la uzina pitesteana cu doua logo-uri, cel Dacia si cel Renault, in functie de piata pe care va fi vandut.

Pentru productia primului sau SUV low-cost, Dacia va dispune de o linie de asamblare capabila sa dea nastere unui numar de 150.000 de exemplare pe an, cu 50.000, respectiv 70.000, mai mult decat capacitatea alocata de uzinele Renault de pe teritoriul Braziliei si Rusiei, unde Duster va fi produs incepand cu 2011.

Declaratia a fost facuta de Gerard Detourbet, directorul de program Entry al Renault, care a subliniat astfel rolul uzinei romanesti in economia productiei unuia dintre cele mai importante modele Dacia.

via | mediafax

Comentarii (5)

  • as21ro
    duster
    "de o linie de asamblare capabila sa dea nastere unui numar de 150.000 de exemplare pe an, cu 50.000, respectiv 70.000, mai mult decat capacitatea alocata de uzinele Renault de pe teritoriul Braziliei si Rusiei, unde Duster va fi produs"
    Parca spuneau ca se va fabrica exclusiv in romania...poate n-am inteles eu bine...
    8 1
  • corect as21ro
    si io tot asa am citit zilele astea in prezentarea oficiala ca numa la Mioveni se va fabrica........
    4 1
  • Carlos
    Băsescu ar putea conduce primul SUV produs de Dacia
    " Directorul general delegat al Renault, Patrick Pelata, l-a întrebat pe şeful statului dacă îşi doreşte ca primul model al noului SUV Dacia, cu denumirea tehincă H79 şi care îi este rezervat, să fie de culoare neagră, iar Băsescu a spus, râzând, că preferă o maşină roşie.

    "Am spus roşie. Domnul Stroe (Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia-n.r.) a fost extrem de dezamăgit, dar eu am insistat să fie roşie", a spus şeful statului cu ocazia unei întalniri la Palatul Cotroceni în septembrie 2009 cu oficialii Dacia"
    Sursa: www.money.ro
    5 0
  • @Carlos
    pai normal ca rosie... nu vrea el reconciliere cu psd???
    5 0
  • si Loganul?
    Unde se va ma produce Loganul si Sandero? O sa ajunga sa le importe ca sa acopere cererea interna?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru