Versiunea de competiţie a noului Ford Focus anticipează viitorul RS

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Versiunea de competiţie a noului Focus a debutat astăzi la Salonul Auto de la Los Angeles. Viitorul Focus ST va fi modificat în baza evoluţiei acestui model în motorsport.

Ford a prezentat conceptul Focus Race Car la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul va concura într-o serie de evenimente la nivel global şi prefigurează viitorul Focus RS. Noul Focus Race Car Concept este echipat cu un motor EcoBoost de 2.0 litri, care este supraalimentat cu o turbină şi furnizează peste 250 CP. Printre modificări, modelul beneficiază de o suspensie reglabilă pe înălţime şi duritate de la AST, bare antiruliu de la Ford Racing şi jante din aliaj uşor de 18 inch echipate cu anvelope de competiţie Hoosier şi frâne mai performante.

La nivelul interiorului, modelul este adaptat pentru competiţii şi exte echipat cu un rollcage certificat FIA. Scaunele Recaro ale modelului sunt echipate cu centuri în şase puncte şi beneficiază de sisteme electronice care monitorizează informaţiile preţioase ale vehiculului. Celelalte elemente de confort au fost eliminate pentru a reduce masa modelului.

Potrivit celor de la Ford, viitorul Focus ST va beneficia de experienţa pe care o va dobândi Race Car Concept în competiţii şi va primi mici modificări în funcţie de evoluţia respectivului model în motorsport.

Există posibilitatea dezvoltării unei versiuni RS, care va oferi un nivel deosebit de performanţă, dar aceasta nu a fost confirmată oficial de cei de la Ford.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • valeriu
    Bravo
    Acum arata a masina fabricata in 2010, ar trebui sa renunte la bara fata in versiunea standard si sa ramana doar aceasta pt toate echiparile
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru