VIDEO: Comparativ nebunesc - Audi RS5 vs. BMW M3

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 10.10.2010
Jurnaliştii britanici de la AutoExpress au pus la cale un comparativ de senzaţie între cele mai agresive coupe-uri ale momentului.

Comentarii (29)

  • ...
    Audi A5 este o masina mai completa si din pct-ul meu de vedere mai buna. "Fun-ul" pe care il ofera M3 si BMW-urile in general (motivul pt care castiga majoritatea comparativelor) datorita transmisiei spate este irelevant pt mine. Cat m-as putea "distra" in Romania (o tara fara un circuit adevarat) ca sa merite si chiar in alta tara, nu poti circula doar pe circuite. De fapt cred ca stim cu totii cum m-as putea distra... deranjand ceilalti participanti la trafic, pt ca daca ai BMW trebuie sa depasesti coloana, sa nu semnalizezi, sa mergi pe doua benzi si in nici un caz nu trebuie sa rulezi cu viteza legala. Si cum ar zice englezu'... "i hate bmw drivers".
    33 23
  • ati uitat vineri sa puneti un articol care sa genereaze flameuri :(
    9 2
  • BAVARIA
    Ca de obicei Bavarezul e primul .
    e bun audi nu o pot zice nimic , si Mercedes-Benz e bun .
    Atata timp cat exista BMW nimeni nu va putea pune mana pe tron.
    Mercedes-Benz de altfel e cel mai mare nume din lume .
    Dar BMW e cel mai iubit dintre TOTI. (LIDERUL PREMIUM MONDIAL).
    21 19
  • sugerez RS5-ul
    pe scurt M3-ul e cel mai popular fiind mai distractiv decat competitorii , dar faptul ca e mai distractiv e singurul avantaj care il are fata de RS5 , dar in rest RS5 e o alegere mai buna

    dezavantaj tractiune spate : incercati sa mergeti cu M3 iarna pe zapada

    si @yoyo ce vrei sa spui ?
    20 14
  • .marius.
    Oh, for Bmw sake !
    @C-G-C
    Te rog, nu mai face greseala de a judeca masinile(marcile) din prisma posesorilor. E cat se poate irelevant. Ca si cum ai afirma ca Bmw face masini exact pentru a`i enerva pe ceilalti.
    Daca te uiti in cealalta jumatate a paharului, vei vedea ca sunt unii care apreciaza la Bmw eficienta motoarelor, tehnologia, designul, la un nivel de pasiune, nu de ridicol.
    Bmw nu inseamna doar viteza si grandomanie. Sunt destule alte marci care ofera asa ceva si despre ei se aude ceva ?
    Bmw a avut ghinionul de a ajunge in mainile unor necunoscatori care se vor cunoscatori si care apreciaza superplatonic calitatile acestei marci.
    Asta inseamna ca eu ar trebui sa ma simt vinovat ca`mi place sau ca detin un Bmw?
    Cheers.
    39 1
  • inca ceva
    RS5 are 450 cp nu 444 cum zice el si am postat video-ul pe youtube http://www.youtube.com/watch?v=u7D5MfoDY8Y
    6 10
  • @C-G-C
    condu ceva cu tractiune spate sa vezi ca nu e vorba doar de fun
    9 3
  • audi :)
    mai...nu am bani nici de audi , nici de bmw...dar audi arata mult mai " sexy " :D
    9 13
  • sa inteleg ca beamvee e de vina ca tara noastra e plina de cocalari si manelisti care le cumpara masinile...
    10 6
  • "AUDI the best - crede si nu cerceta"

    Asta ar trebui sa fie sloganul audi in ROMANIA, repet ROMANIA. Parca imi e mila sa mai postez la un alt video in care cineva alege BMW in detrimentul AUDI, oare a cata oara o fac. voi ziceti ca are tractiune pe spare e mai "fun", dar nu va intereseaza tractiunea spate si asa mai departe. Intrebare, cand dai peste 60.000e pe o masina nu vrei sa fie cat mai complexa, cand vrei sa iti ofere comfort si cand te simti increzator sa te distrezi pana nu mai ai cauciucuri? si nu-mi spuneti ca in BMW nu ai comfort, nu ca in mercedes, dar ai mai mult decat ar crede unii, mai mult decat suficient.

    Unii pur si simplu nu inteleg.
    13 9
  • @AdrianosFidi
    aha
    Cica incearca sa conduci un m3 pe zapada:)), m3 nu e pt zapada, da cu rs5 ce faci pe zapada? mergi cu 30 la ora...
    6 19
  • BMW este BMW. ESte al 3 sau al 4 -lea test in care M3 este peste RS5. Bravo BMW, il asteptam pe cel nou.
    12 12
  • cel mai bine...M3 pentru primavara-vara si RS5 pentru toamna-iarna :))
    nu va mai certati atat...pe bune...mi'as lua un M3 daca as mai avea si un SUV...
    11 3
  • BMW-placerea de a conduce
    conduceti un bmw seria 3 si apoi un a4, veti opserva diferenta, probabil aceeasi diferenta care e si intre M3 si RS5.
    nu e vorba doar de fun ... ci de mult mai mult
    13 5
  • BMW
    Asa e!
    Conduceti un serie 3 standard si veti observa cea mai buna directie,tinuta pe viraje(nu mai zic de motoare....)si apoi un A4 subvirator si mult sub BMW referitor la sportivitate
    11 7
  • Filmuletul spune totul.
    Nu stiu cum indrazanesc unii sa compare M3 cu Audi(,care se vede clar ca nu stie viraje).E o barca de 1800 kg subviratoare.
    9 7
  • primul care simtea nevoia sa posteze nu putea sa fie altul decat copilul frustrat al acestui site.
    Ii urmaresc de ceva vreme posturile si omu' ma lasa rece, uneori chiar nu ai replica la aiurelile care-i rasar din gura! Dar ce se vede? Este un SUV? este un minivan? NU... este Audi RS5, super-car-ul frustratilor!
    Vorbim de un muscle car in cazul Audi la cat de mare si aiurea este masina!
    @ cei care va sfatuiesc sa conduceti un seria 3 si A4, stiu mult mai bine despre ce e vorba decat un CGC sau" Adrianos" Maldini!
    E normal sa conduci pe mijlocul benzii si sa nu semnalizezi daca detii BMW, pai ce..." ori suntem golani, ori nu mai suntem "
    13 10
  • ...
    no sa ma lase ala cu condusu lui..poi nu l-am vazut sa faca cu audi ce facea cu bmw...sa arunce si audi-ul in viraj ca si pe bmw si sa vad ce face si audi,nu numai bmw-ul..de bmw trage serios..asta nu stie conduce integrala...
    6 8
  • @shtou
    Cred ca e vorba de masini down to earth nu cred ca iti recomanda cineva sa conduci M3, nu ca ai putea, de altfel!
    6 0
  • ...
    Eu sunt fan Audi. Am mai spus-o pe aici...
    Ma amuz tot timpul cand citesc comment-urile de la articolele in care se compara BMW vs Audi.
    Recunosc ca BMW e o masina mai buna din punct de vedere al performantelor - n-am sa contest asta niciodata. Dar n-as alege un beemer sau orice alta masina cu tractiune pe spate orice mi s-ar spune. Cum spunea cineva mai sus, unde as putea sa ma distrez facand drifturi. In Romania, unde daca tragi mai tare de volan pe sosea risti sa te rastorni din cauza gropilor?

    @ cel care spunea ca bmw nu e ptr mers pe zapada. Well, la noi in tara trebuie sa mearga si pe zapada. Poate nu esti din Bucuresti si nu stii cum e iarna aici. Altceva e un quattro. Daca nu crezi pot sa iti dau doar niste exemple ce poti face cu un Audi pe zapada (tot ptr "fun"):

    http://www.youtube.com/watch?v=u7D5MfoDY8Y
    http://www.youtube.com/watch?v=3rNvXGc79aY&feature=related doar da un search pe Youtube "audi in the snow" si gasesti destule.

    In final e doar o chestiune de gust si ce cauta fiecare la o masina. De asta se fac si testele astea. Nu ptr a arata care e mai buna sau mai rea ci ptr a te ajuta sa alegi una din ele in functie de nevoile tale.

    Numai bine si "Drive safe!".
    5 3
  • Bmw vs Audi
    CGC saracu toata ziua debiteaza numa tampenii la adresa BMW.
    Cum zicea cineva mai sus, BMW e de vina ca tara noastra e plina de cocalari , ignoranti si inculti.Asta se vede si pe Automarket.Uitati-va la comentarii.Ce concluzie putem trage daca citim parerile unora de aici?
    Ca tractiunea spate este egala cu curse ilegale, drifturi, nesimtire in trafic, derapari si impotmoliri iarna.Pentru ei asta este tractiunea spate si deci implicit toata gama BMW este facuta pentru drifturi.Ce sa mai poti spune?Doar ca AUDI RULZ si sa-i lasi sa-si faca numarul.

    Citeam aici ceva de genul "incercati un M3 pe zapada sa vedeti nush ce".Astea sunt comentarii facute de niste oameni care ma indoiesc ca au avut vreodata macar un bmw din '80, sa nu mai vb de M3 si Quattro.
    7 2
  • hrares
    amuzant
    comparatie? a vorbit mai mult de audi...oricum , mi-a placut reportajul, amuzant si accentul asta britanic...ha! Si...cum zice..cand ai atatia bani si nu ai ce face cu ei....mda...
    2 0
  • cristi
    eu personal
    am condus doar masini tractiune fata. de la umila dacie 1310 de 55 cp pana la actualul 1.8 tsi 160 cp. nu stiu io cum e cu spate sau cu integrala dar sincer as alege un RS in locul Bmw-ului dar nu rs5.imi place mai mult RS4.si chiar cel unpic mai vechi.din punctul meu de vedere un 4x4 e mult mai bun pe zapada(ca tot spun unii ) pe ploaie, in curbe, pe teren noroios, ca acceleratie si altele. tractiunea spate daca esti prea tamp te poate oricand arunca in sant si pe vreme buna si nu putine sunt accidentele . in fine
    3 4
  • ROMANIA = ANTARTICA
    tot dati inainte cu iarna ca nu mai inteleg ce aveti ( am avut o iarna serioasa dupa ceva timp si gata ), daca drumurile sunt inzapezite faci ceva pe orice autoturism inclusiv 4x4 si referitor la giboni , am vazut o multime de ,,vaguri'' 4x4 cu cauciucuri de vara care se chinuiau sa mearga ,,, sincer daca nu ai cauciucuri adecvate degeaba iar daca drumul nu este curatat este si mai degeaba m nu confundati sistemul de tractiune integral permanent si electronic de cel de pe masinile dedicate off road este diferenta PS , cgc- ai arata iarasi cat esti de impotent ......intelectual ,cred ca suferi de multe sechele provocate de soferi cu bmw de urasi atat de melt aceasta marca . Nu cunosti nici una din masini, macar versiunile de baza (ca M si RS-ul sunt mai greu de incercat) si din ce spui tu esti unul din cei care conduc ,,regulamentar'' adica pe scurt daca nu nu ai facut macar o data tot ce invinovatesti acolo este clar ca ori faci cel mult 10000km\an sau a conduce este un chin si apropo daca mergi repede altii te deranjeaza pe tine nu tu pe ei , dar am uitat tu nu ai cum sa sti asta
    5 4
  • Ati deviat de tot cu zapada si iarna si ce ar alege fiecare...
    Era vorba care e mai sportiva dintre ele si asta reisese din comparativ.
    Fiecare alege ce vrea:daca vrea performante si e pasionat alege BMW cu tractiune spate,daca nu e prea pasionat alege compromisul un Audi cu mai putine aptitudini sportive dar sa poata sa maerga si iarna pe zapada.(pt zapada poti sa iei si un Tucson).
    4 3
  • abc_e?
    @IDS
    Dar ce se mai distreaza ala cu A6-le pe zapada... deloc, doar da rotocoale; oricum impresionant e unde l-a bagat si felul in care face fata tractiunea integrala.
    1 1
  • Audi RS5
    dc toata lumea bmw?fratilor in lumea asta doar bmw scoate supercar-uri???sa fim seriosi...dc knd este lansat un nou super car,bmw-ul trebuie sa fie peste???pt k este mentalitatea de vina...sunt multi producatori kre au masini peste bmw....si kt despre m3...respect...dar ia km trecut vremea...numai e cea fost odata...deja audi au scos antidotul...un rs5 superb...sunt ambele doua super masini,dar fanii bmw observ k nu se pot impaca cu gandul e a iesit ceva mai bun dekt m3...intradevar bmw ramane bmw...dar ganditiva k deja audi au evoluat...si kiar mult in ultimii 2-3 ani...am vazut mai sus discutzii despre tractiunea celor doua germane,si dupa parerea mea,m3-ul nu este pt soselele noastre....hai sa ne cumparam m3 si iarna sa numai putem iesi cu el din parcare,sa te rogi de unu si altu:''frate dami si mie un vant''...nui frumos....pe knd cu un quatrro ii scoti tu pe altii...pe timp ploios,tie frik sa nuti fuga de cur si sa te trezesti intr-un sant si sa strici bunatate de bmw...intro curba stransa,la o viteza maricica,te kinui so iei cum trebuie si te trezesti k iti aluneca rotile din spate pe nisip sau pietris sau mai stiu eu pe ce natie de pamant si iar strici bunatate de bmw...nu am nimic cu bmw-ul,este o bijuterie pe roti,dar rs5-ul este ceva nou,pregatit sai dea lectii oricand la noi in ROMANIA PE SOSELELE NOASTRE!....repet: PE SOSELELE NOASTE!!!
    1 0
  • cumetre abc_e? ce ti se pare spectaculos iarna cu un bmw?k faci cercuri sau opt-uri???oricine poate sa faca cu un bmw,so calce la blana si virata....faci pana te ia ameteala...dar cu tractiune fata te descurci sa le faci?sa te vad cum te descurci cu frana de mana si cu sincronizarea...iar cu drifturile,e mare lucru so tii pe drift si sa o muti knd pe stanga knd pe dreapta,fara so pierzi...fac pariu k multi dintre voi ,poate si posesori de tractiune spate mai mult de cerculete,opturi si hai cu indulgenta un drift complet cu bucla larga si pe stanga si pe dreapta nu prea sunteti in stare sa le faceti....o sa puteti sa faceti drifturile visate DOAR dupa cursuri de pilotaj de drifturi...asta nu inseamna k dak ai bmw faci tu minuni de drifturi...niciodata...k sar putea sa te ude cu apa unu cu o dacie 1310 si cu un pik de indemanare la frana de mana...
    0 0
  • cristi
    Ce n-ar face leul daca ar fi si maimuta...
    Aceste doua masini (marci) nu pot fi comparate, asa cum nu ai cum sa compari merele cu perele. Interesant este ca nu exista o competitie reala intre ele dar, din toate aceste dispute, tot nemtii castiga ! Si BMW-ul are tractiune integrala... iar "quatro" este o denumire pur comerciala care nu are nici o legatura cu ingineria. Doar ca cei de la BMW refuza sa puna XDrive pe M3. De ce? Poate pentru ca se adreseaza celor putin mai smart si care vor sa simta ceva la volan. Un lucru este evident: Audi are un layout mai ieftin, cu motorul dipus in fata puntii fata. Acest dezechilibru de mase nu poate fi compensat decat cu o tractiune integrala. Motorsport inseamna adrenalina, inseamna sa cunosti foarte bine limitele masinii, inseamna sansa, inseamna efort. Motorsport si tractiune integrala este ca o bere rasuflata. Asta nu inseamna ca Audi este prost ci ca nemtii ocupa in felul acesta o bresa de piata. O bresa pentru sportivii carora le place sa faca box pe calculator dar tipa cand vad o vanataie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru