VIDEO: David şi Goliat - Clio Williams versus Focus RS

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 20.06.2010
Britanicii au comparat două modele care la prima vedere nu au nimic de-a face unul cu celălalt: un Clio Williams, imaginea sportivităţii Renault în anii '90, şi noua generaţie Ford Focus RS.

Comentarii (22)

  • Semtex
    "clio williams wins this test"
    daca mai trebuia alta dovada... RenaultSPORT e cu aproape 20 de ani inaintea ford-ului
    30 15
  • @semtex
    Ai inteles gresit concluzia si motivele pentru care s a dat verdictul.

    Este cam aceiasi comparatie cu R8 vs Mugen, vor doar sa zica ca "bigger is not always better", ca daca e vechi nu inseamna ca e de aruncat la gunoi si ca nu iti trebuie bani multi ca sa te distrezi cu o masinuta. Subliniez faptul ca la ei distractie nu inseamna un bmw vechi cu esapament schimbat care polueaza fonic orasul cu scart la fiecare semafor.
    35 23
  • Micutule Willy
    Ma mandresc ca sunt printre putinii care au avut ocazia sa conduca un Williams.Foarte putine la noi in tara, Williams.urile sunt niste masini grozave asa cum vin ele din fabrica. Motor aspirat de 2l 16V si 147 CP plus o tinuta de drum impecabila.Williamsul s-a fabricat doar in 8000 de exemplare al meu avand nr 6129. In tara mai sunt vreo 3.Singura ei problema e suspensia spate pe bara de torsiune, datorita ei , la viraje stranse luate la limita se ridica de o roata, dar asta o face si mai fun ;). Sper doar sa reusesc cumva sa o iau inapoi, a fost vanduta unui cretin care dupa ce i s-a rupt distributia a dat la automat pana a murit bateria dupa care a mai si tras-o 10 kilomterii sperand sa pornesca.Evident ca supapele s-au dus dracu si nu sunt tocmai ieftine asa ca acum e la vanzare :D
    19 5
  • semtex
    @p-george
    nu am inteles nimic gresit bai mutunache.. clio, megane sunt masini cu suflet si tot ce e facut cu pasiune rezista peste timp... nu spun ca ford nu are masini legendare cum e ford escort rs cosworth, insa niciuna nu intrece masinile scoase de RenaultSPORT de-a lungul anilor... de ce crezi ca testul nu e facut invers?? de exemplu Fiesta rs Turbo din '92 vs. Megane RS 2010?

    hai vezi-ti de tractoarele tale mancatoare de ulei..
    29 16
  • @semtex
    :D Sa inteleg ca esti unul din "ursuletii" tuneriti cu ciocanul de ai sarit asa ... Invata sa te exprimi ca esti pe un forum nu la tine acasa.

    Dece cred ca testul nu a fost facut invers ??? -Pentru ca zice sa racul om in video insa nu a ajuns franceza la tine in sat, renaultul a fost trimis la ei dintr o greseala, dar au profitata de eroerea facuta si au facut un comparativ simpatic.

    PS: nu stau la camp, deci nu am tractoare, iar masinile din familie chiar nu consuma ulei, doar gti ul dar in functie de cat de rau il turez.

    @mwogli

    Succes spre recuperarea masinii, stiu cum te atasezi de prima masina / motor, pacat ca nu suntem inca milionari ca sa ne permitem sa le tinem intr o colectie personala.
    11 23
  • @ george
    nu a fost nici o eroare cu masina care a ajuns la test, esti naiv sa crezi chestia asta , aproape sa cred ca ai dreptate pana sa vad faza cu bmw, sa nu mai sari la alti ca tu esti cel care provoaca .comparatia mugen -clio si r8 focus este nefericita (din prezentare reiese ca un renault din clasa inferioara este mai ok decat un ford mai mare si mai nou ) ps . daca vrei sa raspunzi ,fi civilizat nu ca in posturile de mai sus ....se pare ca aroganta este singura ta caracteristica
    22 4
  • semtex
    @p-george
    pustulache mai ai multe de invatat mai tata.. nimic nu-i "din intamplare"... dar esti prea tolomac ca sa intelegi o regie bine pusa la punct. RTI mi-a luat-o inainte. si nu poti spune testul r8-civic mugen e acelasi lucru ptr ca astea sunt masini de ultima generatie... intre Clio Williams si Focus RS se intinde o prapastie tehnologica de 20 de ani !~ cu toate astea Clio Wiliams e mai placut de condus... nu strica sa gandesti putin inainte
    25 6
  • @ RTI
    Nu provoc nimic doar ca in conceptia romaneasca distractie la o masina vine din cerculete drifturi scarturi e.t.c daca nu ma crezi cerceteaza forumurile sau chiar posturile de la alte stiri si ai sa vezi.

    Cat despre aroganta mea, este o trasatura de care sunt foarte mandru, o trasatura pe care nu o scot in evidenta decat cand am de aface cu oameni de calitate inferioara. Daca citesi primul post o sa vezi ca nu am zis nimic de nimeni, singurii care se puteau supara erau cocalarii din bmw uri ruginite.

    Insa la un limbaj de cocalar de cartier wannabe jmeker cu expresii de genul mutunache, pustiulache, tata ( jur ca nu sunt tatal lui...cred ) nu am cum sa il tratez decat cu aroganta.

    Cat despre regie voi doar presupuneti ca este regizat. Dovada nu aveti. Eu doar am raspuns la intrebarea dece clio si nu altceva. Si nu vad dece sa faca atata regie cand putea foarte bine sa zica ca asta era comparatie initiala, un hatch nou cu unul vechi....
    iti dai seama semtex fara za zica ca a fost o eroare nu puteau face clipul...asta da regie bine pusa la punct... i a ajutat Martin Scorsese.
    6 22
  • @george
    Nu stiu daca distractia asta este numai la romani (cerculete, etc ) si nici nu sunt asa de sigur ca toti posesorii de bmw sunt cocalari, cum nu sunt convins 100% ca o prezentare ca aceasta sa fie pusa pe scuza ca au incurcat masina , dar sunt convins ca tu suferi de tine si nu suporti sa nu ai dreptate , afisand un comportament de pustan imatur cu atacuri ,,subtile''. Mereu aduci in discutie bmw, desi nimeni nu pomeneste despre asta inainte, cred ca atunci cand nu te vede nimeni iti doresti unul, altfel nu vad legatura cu ce ai postat (doar daca nu esti Dumnezeu si atunci cunosti tot ... glumeam ). Am mai zis si o repet vreau o intalnire cu userii (sa o organizam noi daca Automarket nu vrea , desi ar trebui )sa ne vedem fata la fata , sa discutam , sa facem o plimbare pana la Balea (sau oriunde) , sa facem un mic concurs (ca numai urmasi ai lui Senna avem aici ) sa ne prezentam masinile si poate asa nu ne mai credem atotstiutori si ultracompetenti. Ps. sincer nu stiu daca ai motiv de lauda... EU ZIC SA TE GANDESTI MAI BINE
    19 2
  • ???
    cine sunt amarati astia care nici nu au bani de o camera mai buna ca sa pot sa ma uit si eu la prostia lor de test fara sa ma doara capu' ?
    si acum pe bune chiar ati vrea sa mergeti intr-un cosciug din ala pe roti in locul unui Focus RS, doar pentru ca e mai "fun to drive" ?
    4 16
  • @bmw_cs
    Cosciug pe roti? spune-mi sincer pe ce te bazezi cand faci afirmatia asta? de condus un Willy sigur nu ai condus, dar probabil ai condus un Clio si sa zicem ca ar fi tot una, dar totusi....

    @p-george: nu vreau sa ma bag in disctuia voastra, doar vreau sa te rog sa nu mai generalizezi.De fiecare data te exprimi de parca toti care isi cumpara bmw , isi cumpara pentru cerculete si drift-uri.Si eu am avut ursulet, m-am bucurat de el si am profitat de tractiunea spate , e drept, nu pe drumuri publice dar te asigur ca nu sunt nici manelist, nici jmecher si nici nu visam la numaru de blonde care o sa urce in dreapta inainte sa-l cumpar.Sunt oameni si oameni iar cocalrii de care vb tu ii gasesti de la Dacia 1310 in sus, nu de la ursulet la pisicuta.Inca o data: deja se exagereaza cu afirmatia "ai bmw - esti cocalar turbat".Inseamna ca esti ferm convins ca toate blondele sunt proaste.Si apropo, nu doar romanii fac cerculete.Uite-te la si la altii, americanii de exemplu au burnout-ul.

    O seara placuta.
    15 1
  • divergente
    Nu inteleg de ce va contraziceti atat.Trebuie tinut cont in primu rand ca a zis unu care nu reprezinta nici etalon si nici nu a auzit nimeni de el.......Daca ar fi zis un super pilot poate ca as mai fi aplecat urechea dar asa ....
    7 8
  • @mwogli

    Imi pare rau sa iti spun dar cel putin ce e in bucuresti e trist. Si ma plimb destul prin oras. Nu am zis ca toti care sunt in bmw sunt manelisti am zis ca sunt cocalari si 99% asa sunt (si nu zic ca sunt doar in bmw, au de toate) . cati nu am vazut in slapi in bmw cu cercei si prin c.. si suvite blonde care erau "hauseri" cica sau raperi... Sunt ferm convins ca mai sunt si ca tine 1% care siu cei ala bmw. Si am vazut cativa, de ex un ursulet cabrio foarte bine ingrijit, STOC, era ca scos din fabrica. baiatul nu se dadea in spectacol nu urla nici muzica nici toba de esapament.. bv jos palaria. Si nu ma iau de aia care dau cerculete in parcari, ba chiar ii felicit ca nu pun oamenii in pericol pe strazi. Dar crede ma , 99% nu au nici o treaba. Si nu o spun cu bucurie.

    PS: ma refer mai ales la modele mai vechi, la astea mai noi intr adevar nu sunt foarte multi tarani...sunt la fel ca in toate marcile.
    7 18
  • daaaa
    Allez Renault !
    8 2
  • COCALARU SEF
    Pentru|: micii cocalari
    Ba baieti,
    Nu va mai certati degeaba. Aia de se dau smecheri la diferite emisiuni gen "Top Gear" sau altele ca ele nu prea le au cu mecanica. Nu inteleg de ce unii se uita la asa ceva si le mai iau si in litera de lege. Verdictele pentru masini trebuie date de adevaratii specialisti, prin teste speciale si utilizand aparatura tehnica de varf, pentru a demonstra afirmatiile facute.
    Cum si voi, micilor cocalari sunteti habarnamisti, incercati sa tineti gura inchisa. Nu de alta dar eu citesc ce mazgaliti voi aici si imi stricati pofta de mancare cu ineptiile voastre.
    Daca sunteti atat de culti, raspundeti-mi la o intrebare: din ce fel de material (sau grupa de materiale) sunt fabricate supapele motoarelor de autoturisme???????????
    Hai sa va vad!!!!!!!!!!!! Ca discutati de ele...
    2 6
  • semtex
    @p-george
    eu nu ma dedau la polologhie ca tine si o sa-ti spun scurt: pana nu vii cu argumente reale si logice vei ramane o gluma in clubul oamenilor cerebrali
    10 1
  • @cocalarul sef
    Imi place ca te crezi superior noua, dar totusi, cine discuta de supape? eu am facut o afirmatie si atat.Supapele sunt contruite din aliaje de otel de inalta calitate si acoperite cu titan sau crom pentru a preveni corodarea iar la motoarele de performanta se umple tija cu sodiu, de aceea supapele cu sodiu nu se pot folosi ca unelte sau nu se pod preda la centrele de colectare materiale feroase.Se taie in doua supapa cu un polizor si se arunca bucatile intr-o galeata cu apa, pentru in momentul in care sodiul intra in contact cu apa are loc o reactie chimica si pot exploda.

    Astfel de supape are si Renault Clio Williams.
    7 0
  • eustake
    mda
    Nu prea sunt eu fan Renault.. de fapt, nu le suport deloc dar respect pt masinuta asta. Ford sunt niste masini frumoase, ieftine si cam atat.
    6 3
  • @ AUTOMARKET
    Daca vrei sa postezi ceva sa fie obligatoriu detinerea unui cont pe acest sit , sa poti fi banat sau exclus daca scrii aiurea sau aduci injurii , altfel ca simplu vizitator sa nu poti decat sa dai verdict , fara comentariu. Cred ca aceste masuri vor curata forumul si ne vor face mai atenti.
    8 0
  • andrei
    for me
    tipul ala zice "for me williams is more fun". adica, pentru el, e mai amuzanta, placuta la condus masina celor de la renault. si de-aia castiga testul lui. imul isi exprima o parere "proprie si personala",. iar voi va certati ca chiorii ca ba focusul, ba clio e mai buna. definiti intai buna si apoi vedeti care castiga. pana una alta, fiecar are dreptul sa sa ii placa mai mult o masina, indiferent daca e cea mai buuna sau nu.
    4 7
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Sunt masini si masini, asa cum sunt si useri si useri.
    Stimabililor.....e usor sa arunci cu vorbe cand....in viata ta nu ai ars un cauciuc, schimbat un kit ambreiaj, stat ore intregi pe langa masina si vazut ce e de facut sa traga mai bine, ore intregi de fuga.

    Si va rog nu va simtiti ofensati cand scriu acestea dar daca...macar ati sta in preajma celor care au MASINI, veti fi vazut ce inseamna ....respectul..... pentru cei ce depun o munca si au o pasiune pentru o masina.
    1 1
  • semtex
    @andrei
    da, tocmai despre asta era vba: de mesajul filmului ! care se pare a fost inteles gresit de unii... sau nu a vrut sa fie inteles... ma refer aici in primul rand la p-george
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru