VIDEO: De ce trebuie sa iti schimbi pneurile iarna?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Continental ne arata care sunt riscurile pneurilor de vara pe zapada si de ce iarna trebuie sa schimbam cauciucurile.

Automarket te ajuta sa gasesti cele mai ieftine pneuri de iarna de pe piata. CLICK AICI!

Comentarii (13)

  • advertising. Evident ca e mai bine sa schimbi gumele de 2 ori pe ani.... pentru producatori! Sa fim seriosi, daca nu pleci la drumuri lungi sau prin munti, slabe sanse ai sa circuli pe un strat constant de zapada. Chiar daca ajungi pe zapada sau gheata, tot un drac e. Daca nu poti stapani masina pe gheata, nu o vei putea nici cu gume de iarna. In cazul acela iti pui lanturi.
    Acuma fiecare cu teoria lui.... dar eu nu ma las convins.
    4 10
  • jondaniel03
    Gresit!!!
    Asta de nota lipsa de informare. In tarile europene si nu zic nordice unde e zapada multa, este obligatoriu prin lege sa pui gume de iarna la 1 noiembrie. Si asta pentru ca se cnoaste faptul la gumele de vara isi pierd din eficienta la temp scazute. Ca sa verifici asta, cad sunt 0 grade afara pune mana pe gumele de vara sa vezi ca sunt foarte tari, nu mai sunt elastice si sigur nu isi fac treaba cum trebuie.

    Sunt de acord ca la noi nu mai sunt iernile de altadata cu zapada mult, dar gumele de iarna nu sunt numai pentru zapada, sunt pentru temperaturi scazute. De aceea se recomanda se se puna pe masina cand temperaturile scad sub +7 grade.

    Eu am fost ieri si le-am pus, desi sunt peste 10 grade. Dar deja vremea se raceste, nu va mai tine mult caldura. Deocamdata ele nu sunt la fel de eficiente ca cele de vara si se uzeaza mai repede, dar pana in martie-aprilie o sa fie sigur necesare.

    Sa nu te vad la iarna la -5 grade si pe asfalt curat ca intri in fundul meu pt ca ai gume de vara. :P ca ne suparam rau.
    13 1
  • Reclama
    Astept sa fie 4 grade trei dimineti la rand si schimb, altfel degeaba.
    Iar daca esti sofer idiot, nu te salveaza decat elicopterul SMURD-ului.
    5 3
  • gogugl
    fofof
    nici eu nu ma las pacalit de reclama lor. au dreptate, dar la cata saracie e in tara asta nu prea mai faci lucrurile ca la carte. cine are bani sa le schimbe, iar cine nu are bani sa mearga linistit ca nu se intampla mare lucru daca circula cu atentie prin oras. daca vrea la munte atunci sa schimbe cauciucurile, sa se pregateasca, pt ca e posibil sa isi puna viata in pericol.
    5 5
  • @Castravetele
    Incultura sa numeste.
    "Chiar daca ajungi pe zapada sau gheata, tot un drac e"
    Esti paralel baiatule,
    Un cauciuc de Iarna NOU are cu 40-60% mai multa aderenta pe zapada decat un cauciuc NOU de Vara si cu 200-300 % mai multa aderenta decat un cauciuc de Vara cu 50% uzura.
    Daca nu intelegi cifrele poate o sa te convinga realitatea dar atunci cand ti le cumperi.
    8 1
  • george
    FERESTE-MA DOAMNE DE MESERIASI DIN ASTIA
    @ Castravetele

    Putin advertising este in povestea asta. Deschizand articolul, mi-a pleznit in fata un pop-up cu pneuri de iarna Michelin.

    DAR, folosirea pneurilor de vara iarna, in Romania, chiar si cand nu ninge foarte mult e dovada de ignoranta crasa. Pe langa putina zapada care ar putea aparea in cazul cel mai fericit, iarna aduce FOARTE MULTA MAZGA. Nu iau cazul extrem in care folosesti iarna niste Continentale SportContact 3 sau altele cu profil asemenator si care sunt criminale pe mazga. Daca vorbim despre unele cat de cat normale, te asigur ca diferenta e foarte mare.

    @ cozappz

    In loc sa stai sa numeri grade, mai bine le pui pe masina la 15 noiembrie si te concentrezi pe lucruri mai importante...Le vei arunca tot din cauza batranetii, nu a uzurii.

    @ gogugl

    Daca te proptesti in mine iarna si n-ai cauciucuri de iarna, nici sa nu te gandesti ca scapi cu amiabilul. Si daca e chestie de prioritate, te las si fara carnet...
    8 1
  • uau
    Peste tot ti se baga pe gat reclame, filmulete, experti care iti explica cat de eficiente sunt cauciucurile de iarna. Alo!!! Nu suntem prosti! Inteleg k e bine sa ai cauciucuri de iarna, si sa ai masina pregatita de anotimpul rece cu trusa bla, bla dar... in momentu asta nu stiu cati isi permit sa-si cumpere cauciucuri de iarna; sa nu mai zic ca poate nu ai unde sa depozitezi cauciucurile de vara, k nu toata lumea are garaj. Si nu vreau sa ma gandesc cat voi plati impozitul si rovignieta in ianuarie. Ah si asigurarea cu vreo 40% mai mult. Ca doar baietii de la asigurari trebuie sa-si acopere cumva gaurile date de toti meltenii care si-au facut paguba totala pe masina
    2 0
  • castravete esti varza se vede cate cunostinte ai
    cauciucul de iarna nu este numai pentru zapada.Are o compozitie mai moale si functioneaza la temperaturi sub 7 grade cand caucicul de vara nu mai este bun nici la viraje nici la franare.
    4 1
  • Lasatil in pace pe Castravete este la pubertate.Un cauciuc dupa 10.000 km ar trebui schimbat.Si luati Barum ca sunt cele mai bune.
    0 9
  • bravo fraiere... esti bun. Era o parere personala, nu o recomandare pentru toti mecanicii si pilotii care s-au bagat in seama. Daca e zapada pui lanturi! daca esti prin oras, o iei mai domol. Nu ca iti pui gume de iarna si te crezi cu slick-uri vara. Daca esti sofer priceput, nu conteaza prea mult. Iar daca esti paralel, Dumnezeu cu mila! Poti sa iti pui cate cauciucuri de iarna moi doresti.... Pe polei nu te ajuta decat indemanarea.
    1 3
  • HA HA HA
    BAI
    ...SMECHERILOR.DACA ASTIA SPUN SA PUI IARNA CAUCIUCURI DE IARNA,APOI ASA FACI.DACA AI MASINA,SI MERGI CU EA,ATUNCI AI BANI DE BENZINA SI DE TOT CE TREBUIE,MACAR PENTRU SIGURANTA TA.SI SIGURANTA ASTA,NU PREA ARE PRET.SA INCERCAM SA NU MAI VORBIM URIT UNII CU ALTII.DACA NU SUNTEM DE ACORD UNII CU ALTII(SI E NORMAL),NU INSEAMNA CA UNII SUNT TARI SI ALTII NU.DACA OMU NU VREA SA PUNA CAUCIUCURI DE IARNA,CE-MI PASA MIE?CA DOAR EL SE DA CU ZGAIBA-N SUS NU EU.AU FOST ACCIDENTE DATORATE SI ANVELOPELOR DE PE MASINA...
    3 0
  • care-i treaba cu accidentul cu cauciucuri de vara iarna?
    0 0
  • mai oameni buni
    chiar nu intelegeti(ma refer la cei ce nu..), este vorba de siguranta dumneavoastra, ba mai mult, de siguranta celorlalti care poate, nu au nici o vina daca e sa cada lata cateaua in drum din cauza dvs. Faceti un sacrificiu, macar o data, cumparand si montand cauciucuri de iarna de calitate si testati-le pe vremea de iarna. Diferenta garantez ca va va convinge. Incercati !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru