VIDEO: GM ataca Toyota in primele sale spoturi dupa faliment

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 19.09.2009
Un nou razboi la nivel de marketing a inceput. GM a lansat patru spoturi publicitare in timpul carora compara produsele lor cu cele Toyota. “Fie ca cea mai buna masina sa castige. “


via | autoblog

Taguri: GM, Toyota, marketing, spot

Comentarii (20)

  • Penalul
    Mai sa fie!!!!!!!! Trebuie sa ai un tupeu de fier ca sa ataci Toyota! Asemenea atac la alte marci nu am vazut! Sa fie o colaborare secreta intre GM si Toyota? Daca eram japonezii ii dadeam in judecatata pe americani! Hai Romania! !
    11 15
  • Long live America!
    8 18
  • @ penalul
    Eu asa stiu ca nu poti sa dai in judecata doar daca in reclama respectiva fac reclama negativa pentru Toyota. Iar aici n-au spus ca Toyota este un rahat sau ceva de genul.

    Totusi mi se pare destul de injositor reclama asta pentru GM. Si arata fapul ca sunt prea disperati.
    19 7
  • aha
    Nu este nici un atac la Toyota.......GM au scos modele NOI care au rezultate mai bune la consum si au devenit lideri.
    e doar un ADEVAR, atat!
    Prosti ar fi ca cei de la Toyota sa se creada LOVITI........cand o sa vina cu modele noi, poate, vor urca din nou pe primul loc.
    bafta!
    10 14
  • Adrian
    @LEE
    Bine ai revenit! Ma bucur ca te-ai intors,chiar imi era dor de opinile tale!
    4 10
  • Sincer? Reclamele astea suna inca a disperare si denota neprofesionalism. Eu cataloghez pe cei care au venit cu ideea drept niste tarani.
    11 5
  • asta e recama pentru toyota , din punctul meu de vedere avantajeaza toyota
    9 8
  • Razvan Drag
    Clasic pentru America
    Clasic pentru America. In Europa nu se intampla asa ceva. Acolo McDonalds ataca Burger King, Intel ataca AMD, Gm ataca Toyota in reclame. Lupta e nesfarsita si cruda ca in jungla... Long Live America... si noi vom fi la fel, e doar o problema de timp!
    8 8
  • nu vad nici un atac la japonezi. Este o comparatie DIRECTA cu un produs concurent. Acest tip de reclama (cu pomenirea numelui adversarului) este permis in SUA. Din punctul de vedere al unui european acest lucru nu este admis, iar romaniii...eiiiii, romanii cad in fund si se simt jigniti cand cineva le spune ca "you sucks!"

    Pe de alta parte americanii au luat una bucata de masina japoneza au modificat-o (ei zic ca au inbunatatit-o) i-au lipit lipitoarea americana fabricata de manutele unui mexican mic si puturos si gata..."e mai buni". Oare?
    9 0
  • niste tarani,nu vor egala lexus la doari si lux...lipsa de profesionalism cu reclamele astea....
    8 6
  • Opinie
    Eu cred ca opiniile pertinente le au cei care vor putea sa faca alegerea intre cele doua branduri. Personal am condus o Toyota doar in drive-test, dar un Buick niciodata. Asa ca n-ar fi cinstit sa-mi dau cu parerea doar din cunostintele capatate din presa, carti, net etc. Cat despre noi, europenii, cu atat mai putin ar trebui sa ne dam cu parerea despre Buick , o rara avis pentru noi.
    9 0
  • dubfire
    seinfeld
    In SUA ai voie sa faci reclama negativa
    3 0
  • made in us
    bravo.traiasca industria auto americana.hai cu tata.get back where you belong.
    2 1
  • suprafata
    GM nu a inteles ca pe langa aspect si consum ii mai trebuie si altceva masinii - > fiabilitatea. Punct
    1 1
  • GM ataca Toyota
    Toyota ramane Toyota, orice ar spune restul.... chiar si GM.
    2 1
  • reclama asta imi aduce aminte de o reclama Burger King, in care Ronald McDonald cumpara de la BurgerKing...ca-n State nicaieri...eventual la noi, dar in fine....:D stati linistiti ca daca ar fi ilegal, de mult s-ar judeca.....e la limita legii ptr ca nu face antireclama la Toyota....nu spune ca masinile lor nu-s bune, spune doar ca cele GM sunt mai eficiente.....oricum, cumparatorii sunt juriul, nu reclamele si cifrele....
    4 0
  • Andrei
    reclama
    Cam "lame" sincer sa fiu. O incercare sa .. nam inteles ce. Sa cumpere toata lumea masini GM cred. Ca parere obiectiva,n-am vazut prea multe masini americane, dar ca, calitate a fabricatie cel putin Toyota par mult peste
    1 1
  • frenchbusines
    reclama ciudat
    oricum si audi s ai batut joc de bmw cativa ani inainte , atunci se pare ca GM nu ai inventat nimik nou
    1 0
  • eldanino
    Lexus vs. Buick
    E un lucru obisnuit in reclame in America de Nord sa folosesti numele adversarilor in reclame, si e permis atata timp cat nu arunci cu cacat in ei ci doar iti prezinti produsele scotand in evidenta "superioritatea" lor...

    Buick e comparabil cu Lexus in ce priveste fiabilitatea si calitatea, ambele facand parte din gama "premium" a celor de la GM si Toyota.
    Anul trecut Buick a devansat Lexus in topul satisfacerii clientilor (o mare scofala prin partile astea) si e o batalie continua intre cele 2 marci. Eterna polemica X versus Y.

    Personal nu-mi permit un Buick dar nici n-as cumpara un GM.
    Conduc o Toyota Camry din 2003 si nu prea am ce povesti despre reparatii - fata alti prieteni posesori de diverse marci GM...
    1 0
  • Ati vazut ca si cei de la Ford au inceput o campanie asemanatoare, unde un Ford Taurus este supus unor teste riguroasa impotriva unui Lexus LS, Audi A6, Infiniti M si Acura RL(Honda Legend)...si desigur Ford-ul este mult superior si mult mai ieftin....:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru