VIDEO: Honda distruge 1055 de maşini afectate de inundaţii

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.12.2011
Honda a decis să distrugă peste 1000 de maşini afectate de inundaţiile din Thailanda pentru a recâştiga încrederea publicului şi pentru a evita refolosirea părţilor componente.

Honda a fost unul dintre principalii constructori auto afectaţi serios de inundaţiile devastatoare din Thailanda. Japonezii au ţinut însă să-şi arate respectul pentru clienţii locali şi din întreaga lume printr-o operaţiune de amploare, care a vizat distrugerea completă a 1055 de maşini afectate de inundaţii.

Printre jertfele aduse de japonezi se numără modele ca Brio, Jazz, City, Civic, Accord, CR-V şi Freed, o parte din ele nu foarte populare pentru că se vând în China.

Pitak Pruittisarikorn, vice-preşedinte executiv în cadrul Honda Automotive, a susţinut că decizia de a distruge cele peste 1000 de maşini a fost luată pentru a recâştiga încrederea publicului. Operaţiunea îi asigură pe viitorii clienţi că nu vor cumpăra maşini afectate de inundaţii şi nici componente ale acestora.

Comentarii (21)

  • bravo honda! vw le spala si le vindea de noi :))
    57 30
  • Alt spalat pe creier. Desigur, Honda, alaturi de Toyota, Mazda et co. in buna traditie japoneza a samurailor se preocupa de soarta clientilor bla bla bla pe cand un producator european este interesat doar de profit. Mai sunteti multi din astia prin Romania?
    35 34
  • @alin
    De unde stii tu ca Honda nu va refolosi componente. Haideti sa fim seriosi, sunt o gramada de componente care se pot refolosi dupa o inundatie. Daca japonezii spun ca distrug 1000 de masini nu inseamna ca trebuie sa-i si credem.
    23 24
  • Marketing!
    Dupa cum singuri au afirmat ,fac acest lucru pt. a castiga increderea clientilor,adica sacrifica aceste masini cu un cost destul de ridicat,dar mult mai mic decat castigul de imagine pe termen lung!
    Daca ar fi fost dupa mine ,le scoteam la licitatie exact in aceasta stare!
    18 8
  • Manopera!!!!!
    Sincer,mi se pare nesimtit de mare pretul manoperei!!!!
    Aproape ca egaleaza pretul pieselor!
    7 7
  • Scuze!
    Am postat gresit al doilea coment!
    6 4
  • Cristy
    frateeee dc nu mi le da mai bine mie decat sa le distruga???
    2 4
  • .....
    Sa nu uitam ca japonezii sunt cei care dupa cutremur cand gaseau ceva de valoare stateau la rand sa il predea autoritatilor......sunt sigur ca atunci cand au distrus masinile erau multi martori de seama(atat din lumea auto cat si din mass media).Trebuie sa recunosc ca ma deranjeaza forma masinilor japoneze......exceptand masinile sport......doar honda Accord , lexus IS si avensis cu juma de inima sciu asta....ar arata mai bn.cat despre fiabilitate.....copilasi nu ma prostiti cu vw vostru......
    31 10
  • interesanta alegere....``
    era de asteptat la un asemenea concern care se respecta pe el insusi dar si pe clientii sai! si sa nu uitam k honda e legenda!!!
    20 11
  • inteleapta alegere
    trebuiau demontate, curatate, reverificate si apoi remontate scump si nesigur cred ca toti faceau acelasi lucru
    9 4
  • degeaba
    Niste idioti. Daca vroiau sa faca ceva cu adevarat de imagine, masinile puteau fi spalate, inlocuite piesele stricate, si apoi donate in tarile sarace din Africa, Asia (Cambodgia,Mongolia....etc) pentru institutiile umanitare, spitale, invatamanat care isi desfasoara activitatea acolo. Cu siguranta se putea face ceva util cu ele. Nici Japonia nu mai e ce era o data.
    24 12
  • @adm
    o idee f buna cu donatul.....si cu piesele inlocuite puteau demonstra ca masina nu are moarte cum spune romanu'..........dar cu piesele care le inlocuiau unii oameni puteau specula ca sunt reconditionate si puse pe masinile noi.....o fabrica asa mare nu risca.totusi japonia cat si china sunt mari importatoare de aluminiu si fier deci pierderea era mai mult de materie prima.oricum sa nu ne imbatam cu apa rece....este o strategie de marketing si eu cred ca o sa aibe mult efect.
    12 1
  • Atata timp cat Honda face aceasta operatiune cu strigare, da comunicate de presa si ofera presei filmul, inseamna ca o face pentru a transmite un mesaj consumatorilor. Oricare dintre cei care vad si sunt interesati de acest lucru (adica de ce face Honda si de strategiile lor de marketing) pot deveni la un moment dat client pentru ei. Treaba e invers, Honda are grija ca pe "noi sa ne frece grija" de ce fac ei. Ca altfel, taceau din gura, inchideau poarta, si habar nu aveai ce se intampal cu masinile, puteau sa ajunga si pe piata refacute, si nici grija "nu te freca".
    7 4
  • Bravo lor ca au facuta asta si nu trimit rebuturi la noi cum face Renault, Vag si alte marci dinastea care fac conserve pe roti.
    7 13
  • strategie de marketing clar
    dar orice om cu mintea intreaga stie ca e bine sa faci totul "pe curat". 1000 de masini pline de noroi, resturi menajere, ori contaminate, fara a mai pomeni de zecile de anajati necesari a curata, spala, decontamina (intr-un cuvant a "drege busuiocul)...pentru ce? Sa rezolvi problema in proportie de 90%? Decat sa blochezi forta de munca mai bine o pui s afaca ceea ce stie mai bine: sa construiasca. Si mai cred ca nu se face sa dai unor institutii non-profit ultimele jarghine de masini chiar daca poarta simbolul "H".

    si inca un lucru. Masinile sunt asigurate deci banii sunt recuperati. Recuperarea unitattilor in schimb sunt sigur ca e mai scumpa, deci...pentru ce?

    Bineinteles ca romanu' de rand gandeste ca ultimul milog. Asta e in firea lui si cu greu vom scapa de aceste metehne de saraci.....
    7 1
  • ieftin
    mi se pare corect.E cea mai ieftina solutie. Costul reparatiei initiale si a urmatoarelor interventii in service in garantie plus deteriorarea imaginii de marca din urma acestora face mult mai mult decat distrugerea a 1000 de masini.
    8 0
  • zarnesteanu
    honga stie foarte bine
    Ca in unele tari (civilizate) n-are voie sa vanda masinile afectate de inundatii, iar in altele, e obligata prin lege sa dezvaluie orice eveniment major care ar putea afecta functionarea masinii. Deci ... toata treaba asta cu "distrugem 1000 de masini din respect pentru client" e un rahat oribil pe care doar proasta Mimi Geamantan si fanul honga Gigi Maturica il inghit nemestecat si pe nerasuflate.
    4 9
  • Daca doar le spalau nu era bine, daca le distrug si construiesc altele iar nu e bine. Atunci cum e bine?
    13 2
  • Honda
    Or fi ele fiabile dar la design sunt oribile.. exceptie modelele sport din gama HONDA. Degeaba e fiabila si performanta daca masina e urata
    1 10
  • Andrei
    De ce ?
    Intelept si corect era sa tina piesele pentru SH,un stop,far,portiera sau aripa erau bune.Le dadea la jumate de pret si tot era bine.Dar este alegerea lor,eu am zis doar parerea mea ca un client daca as cumpara piese, si oricine cauta sa fie cat mai ieftin si cat mai bun.
    0 1
  • japonez
    japonezul nu face rabat de la onoare si respect ,este unic poporul asta si asa o sa ramana.BRAVO!!! TORA TORA TORA
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru