VIDEO: Kalle Rovanpera da lectii de raliu la 8 ani

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Fiului fostului pilot finlandez Harri Rovanpera reuseste sa conduca masinile de competitie mai bine decat o fac multi profesionisti. Privim un viitor campion mondial in WRC?

Cei care sunt foarte apropiati de fenomenul Rally isi aduc aminte cu placere de Harri Rovanpera, pilotul finlandez care a concurat intre 1993 si 2006 in WRC pentru Seat, Peugeot, Mutsubishi sau Skoda. Cunoscut ca un specialist al macadamului, Rovanpera a adunat in cariera sa o singura victorie de etapa, Raliul Suediei din 2001, la volanului unui Peugeot 206 WRC.

Cariera lui Harri ar putea fi insa dusa mai departe cu si mai mult succes de fiul sau, Kalle, care la opt ani reuseste sa se descurce mai mult decat onorabil la volanului unui Toyota Starlet special modificat pentru ca baiatul sa poata conduce. Primele imagini video cu Kalle Rovanpera ni-l prezinta pe fiul fostului pilot finlandez strunind masina cu tractiune spate fara probleme pe gheata si pe zapada. Chiar daca deocamdata este prea tanar pentru a putea alerga in raliuri oficiale, Kalle este privit deja ca o mare speranta a motorsportului finlandez.

Comentarii (6)

  • Mama Matura
    Multa bafta si la cat mai multi km de antrenamente :)))
    12 0
  • tare puradelu' :)

    ii uram "minte multa" pentru a putea pune la lucru in cele mai bune conditii talentul mostenit :)
    9 0
  • 8 ani !!!
    Foarte tare. Nu stiu fiecare ce faceam la 8 (OPT) ani, da' probabil nici pe bicicleta nu ne stiam bine :)
    8 0
  • ala rau
    nu stie nimic
    Nu stie nimic, mai bine ar veni in rromania impreuna cu toti pilotii de F1/WRC/IRC/IRL/anduranta ca sa ia lectii de la reisarii locali, cei care sunt zmeii soselelor cand prind o dacie cu folie pe geamuri sau devin semi-zei si zei cand dau de cate un bemveu pisicuta de pe care sare tabla sau un golf cu csenoane ce bat la etajul 3 al blocului de la 20m departare
    5 0
  • super
    Meserias baietelu.Sper sa o tina tot asa.Pe mine ma uimeste mai mult masina ca vad ca il ajuta foarte mult, pare foarte stabila de spate, vad ca doar cand e provocata fuge de spate in rest sta lipita de orice suprafata.Sunt si pe la noi pusti de 14 ani pe traseele de ralycross care se bat cate 5-6 odata, nu la fel de talentati ca nu au fonduri sa se dea, dar se descurca si ei mai bine decat multi soferi.
    2 0
  • flaviu c
    natural pustiu
    asa arata un real talent

    daca supravietuieste pana la varsta legala pt a participa la concursuri...numele lui va devenii sinonim cu 'campion'
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru