VIDEO: Noul BMW Seria 5 parcheaza singur prin Parking Assistent

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.01.2010
Pachetul Parking Assistent care a debutat pe noul BMW Seria 5 iti poate parca masina fara ca tu sa invarti volanul. Desi pachetul nu e o noutate absoluta, tehnologia utilizata e noua.

Odata cu lansarea noii generatii Seria 5, BMW a prezentat un sistem de asistenta la parcare unic deocamdata in gama constructorului german. Pachetul se numeste oficial Parking Assistent si invarte pur si simplu volanul - prin noul sistem electronic de directie semnat BMW - asezand masina pe locul de parcare potrivit in urma unei traiectorii perfecte.

Chiar daca sustemul utilizat de BMW nu este absolut nou, Skoda Superb dispunand, de exemplu, de un pachet asemanator in lista de optiuni, tehnologia pe care germanii o utilizeaza este una revolutionara. Astfel, in locul clasicilor senzori si camere utilizate de obicei pe acest tip de sisteme, Seria 5 se bazeaza pe sonare, tehnologie utilizata de submarine: o serie de senzori ultrasonici masoara cu o acuratete deosebita localizarea perfecta a masinilor parcate pentru a masura traiectoria ideala a masinii.

Comentarii (16)

  • ........
    5er
    BRAVO BMW
    9 4
  • :))
    Poate asa o sa "invete" si anumiti ghertoi sa parcheze :)
    16 3
  • pentru tari civilizate
    nu avem nevoie de asa ceva, la noi bmw-ul se lasa in mijlocul drumului si cu cat incurca mai multi cu atat esti mai jmecher. Evident exista si oameni civilizati cu bmw, dar mult mai putini decat cei necivilizati
    16 2
  • Noi nu avem nevoie de asa ceva pentru ca nu prea se inverzesc senzorii aia la cate locuri de parcare sunt.
    12 0
  • da sistemul a fost implementat de lexus LS
    7 4
  • au ramas in urma
    lexus, vw cc au sistemul asta de 2-3 ani implementat, astia au ramas in urma, si oricum posesori de bmw din ro (98%) nu stiu sa programeze un astfel de sistem, si pt asa ceva iti tr si loc de parcare, iar noi ducem lipsa de asa ceva aka Bucuresti
    10 3
  • 28E2
    in tara asta nu exista doar bucuresti .... mai sunt si alte orase, dar desigur ... poate va intrebati , oare aia in provincie au saracii curent ? bine bine ,..... curent poate ca au , dar gaz au ?
    11 3
  • Etienne
    Parking Assistent
    Intr-adevar, sisteme asemanatoare exista la Lexus si la VW; totusi nu functioneza foarte exact, omul reusind sa parcheze singur mai repede si intr-un spatiu mai mic decat cel cerut se sistemul automat de parcare. Am citit mai multe teste in care manevra nici nu era efectuata cu destula acuratete, masina fiind parcata stramb. Sper ca sistemul lui BMW sa fie ceva mai exact decat cele existente momentan pe piata.
    9 2
  • Daca stam bine sa ne gandim traim intr-un oras de cocalari (Bucuresti) indiferent daca sunt pieetoni sau soferi si indiferent de masina condusa, sa nu ne amagim ca taranii si cocalarii nu sunt in mod covarsitor si soferii de Audi, Dacia, Ford, Mercedes etc.
    Cocalarismul si lipsa celor 7 ani de acasa le simt si le vad zilnic in orasul asta de kkt si tara asta nu departe de el.
    8 1
  • @gtrrazvan
    Fii mai coerent!
    5 1
  • Parcari
    Pentru orasele aglomerate ar fi o solutie: masina-acordeon. O lasi intreaga in parcare si o gasesti armonica. Apoi canti la ea. Sau fluieri... a paguba.
    8 0
  • Cateva nemultumiri
    Spun de la bun inceput ca sunt fan AUDI. Totusi asta nu ma impiedica sa nu constat unele lucruri care nu imi plac in comentariile unora dintre noi.
    1) Daca BMW a implementat sistemul asta acum, dupa VW si Lexus, care e problema? E bine ca au facut-o? Ce daca nu sunt primii? Nu e nicio rusine. Din intamplare cam am idee despre ce inseamna un sistem de senzori care comunica intre ei. E ceva groaznic de complicat, sunt foarte multi factori care trebuie luati in calcul. Si chiar daca ai copia pe cineva nu e deloc simplu.
    2) Observ afirmatii de genu "oricum posesori de bmw din ro (98%) nu stiu sa programeze un astfel de sistem". O prostie imensa. Vreti sa spuneti ca un posesor de Dacie, sau bicicleta (cum proabil este cel al carui citat ii apartine) stie mai bine sa foloseasca un asemenea sistem?
    3) Masina nu-l face pe om, si nici omul nu da imaginea masinii. Nu au absolut nicio legatura (exceptand cazurile extreme de masini "personalizate" in cele mai penibile moduri). Totul tine de educatia si nu are legatura cu marca masinii pe care o conduci.
    9 2
  • audi
    sistemul asta are cativa ani buni vechime.
    daca e de folos e binevenit.
    5 1
  • @blue
    prietene in sfarsit un fan audi adevarat, care stie sa-si exprime opiniile fara sa aduca jigniri.Bravo, respectele mele si sper sa apari cat mai de pe aici ca m-am saturat de toti mucosii care se uita din autobuz la audi zambind si fac toti posesorii de bmw cocalari.

    @xxx: pe langa faptul ca am inteles tot ce a scris gtrazvan, mai are si dreptate.deci omul e foarte coerent.

    anyway, bmw a fost daca nu primul atunci printre pionierii care au dezvoltat sistemul asta.ei lucreaza cu tehnologia asta de imediat 4 ani, nu mai tot vorbiti prostii.Daca automarket acuma pune un film, nu inseamna ca e recent.

    http://paultan.org/2006/07/12/bmw-demos-a-self-parking-bmw-730i/

    dovezi aveti si pe youtube, wikipedie unde vreti.
    7 1
  • bai gindaci de colorado
    bai gindaci de colorado, acest sistem de parcare sade la bmw inca pe e 46, uitativa pe youtube
    4 2
  • Anonim
    BMW
    Sistemul pe senzori e unic si doar BMW il utilizeaza ceilalti VW sau lexus sau cine mai ziceti au ceva asemanator dar cu senzori normali si cu camere si nu iti parcheaza masina singur.Sistemul de BMW o parcheaza singura masina.
    Cititi mai cu atentie ce scriu ce-i de la Automarket si dupa comentati.
    App multi de pe aici au daci si ei sunt fan Audi dar ma intreb eu sor fi urcat vrodata intr`un audi? sa numai vb de bmw k le spun povesti deja e OZN pt ei.
    Urcativa intr-un audi , intr`un vw , intr-un mercedes si dupa intr-un bmw si comparati si dupa sunteti fani !!! Ce motoar are cati cai calitatea materialelor , optiunile , confortul , luxul ...etc..
    Fun e usor sa fi dar mai trebuie sa spui si dc esti fan o marca!!!
    Eu unu sunt fan bmw deoarece am bmw si este una din cele mai respectate si fiabile masini de pe piata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru