VIDEO si FOTO: Iata noul Spark, urmasul lui Matiz!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.02.2009
Chevrolet a publicat primele imagini ale versiunii de serie a noului Spark, un model care promite mult ca design si atitudine.

Noua generatie a lui Chevrolet Spark, urmasul urmasului clasicului Matiz, o masina inca la mare cautare in Romania, va fi prezentata in premiera mondiala in versiune definitiva de serie la Salonul Auto de la Geneva.

Prima concluzie: Chevrolet a transformat o masina care nu spunea nimic din punctul de vedere al designului intr-una extrem de atractiva estetic. Noul Spark este inspirat masiv de conceptul Beat, ales de 1.9 milioane de fani Chevrolet dintr-un trio de prototipuri in cadrul unei competitii-maraton al carei scop era alegerea viitorului model de oras al marcii. partea frontala este complet diferita de ceea ce cunosteam pana acum prin Matiz si prin vechiul Spark, modelul devenind mult mai agresiv, cu blocuri optice in forma de diamant si cu o forma angulara neregulata a proiectoarelor de ceata. Aripile rotilor sunt foarte adanc subliniate si gazduiesc roti cu jante de pana la 15 inch in diametru. Lungimea totala a noului Spark este de 3640 de mm, ampatamentul fiind de 2375 de mm.

proiectantii promit un spatiu interior care poate gazdui lejer patru persoane intr-o masina care se descurca prin oras indiferent de situatie.

La interior, cadranele de bord au fost inspirate din lumea moto, combinand solutiile digitale cu cele de tip analog. Plansa de bord este curata si pare extrem de usor accesibila, principalele comenzi fiind asezate pe consola centrala. Insertiile din plastic in culoarea caroseriei transforma noul Spark intr-un model al carui scop nu este doar acela de a impune spatiul ca principal argument in lupta pe segmentul sau, ci si acela de a iesi in evidenta printr-o abordare amuzanta si atractiva vizual.

Motoarele de care va dispune noul Chevrolet Spark in Europa vor fi reprezentate de doua unitati pe benzina de 1.0 si 1.2 litri, ambele cu patru cilindri si ambele cu 4 valve pe cilindru. In functie de piata de desfacere, noul Spark va include in stardard airbag-uri frontale pentru sofer si pasager, airbag-uri laterale, cortina, ABS si ESP. Conform producatorului, noul Spark a fost proiectat pentru a scoate un punctaj foarte bun la testele de siguranta.

Noul Chevrolet Spark va fi prezentat in premiera mondiala la Geneva, urmand ca debutul sau de piata sa aiba loc de abia la inceputul anului 2010.

Comentarii (16)

  • marius
    ioiii ce schimbator are !!:))
    0 0
  • Claudiu
    Arata tare bine. Aduce un pic cu Opel Corsa New..
    0 0
  • Asa da!Ce treaba are rapciuga de Matiz cu masina asta? Asta arata a masina si pe afara si pe dinauntru.Se cunoaste ca a pus mana GM si a schimbat tot.
    Culmea ar fi sa coste tot cat un Matiz!
    1 1
  • place
    Da, imi place. Va concura perfect cu Opel Corsa, Ford Fiesta si Seat Ibiza. Bravo lor, trebuia sa concureze cu ceva pe "seceta" asta.
    1 0
  • consumul
    daca consuma la fel ca si matizu l.atunci renuntati ...consumul sub 6 ilitrii in localitate este convenabil pt un autoturism de dimensiunile lui
    0 1
  • Nygres
    arata bn pacat ca are "plusul" ala mare in fata
    0 0
  • nice ... NOT !
    Ok, sunt singurul căruia i se intoarce pe dos stomacul atunci când vad ca Chevrolet ... firma renumita ptr. ditamai camioanele, SUV`uri si Corvette`uri incearca sa suga cat mai mult si de pe piaţa europeana ? Si-au stricat rau de tot reputatia din punctul meu de vedere.
    0 1
  • ertert
    WOW!
    Arata foarte bine. Exteriorul e discutabil, dar interiorul pare de exceptie in clasa sa.

    Pentru cei care spun ca va concura cu Fiesta, Corsa & co. Voi va auziti? Pretul de pornire al Spark-ului este cu 3-4000€ mai mic.

    Iar pentru cel cu "plusul". Hai ma ne lasi. Tu conduci sigla sau masina? Pun pariu ca n-ai condus o masina in viata ta si visezi la "mertane",
    2 0
  • Imi place
    Daca are si un pret rezonabil au dat lovitura. Imi place ...m-ar bate gandul sa imi iau una , numai sa ramana la desig-ul asta .
    0 0
  • daca n-ar incerca sa suga de pe piata europeana si s-ar limita pe camioane si ditamai camioanele ar da faliment. Reputati anre nici in clin nici in maneca cu banutii. De vrei sa mori ca un rege n-ai decat, unii vor sa supravietuiasca. Sau pe romaneste capraa raioasa, coada pe sus si-o poarta (din punctul tau de vedere)
    0 0
  • raduku
    clasa
    Masinuta intra in alta clasa. Pretul de pornire daca este mai mare decat Sandero s-ar putea sa stea ceva pe tusa.
    Dupa cum se prezinta pretul va fi pe numar de valve si cilindree, deci automat se va cere mai mult.
    Asteptam si alte date tehnice.
    1 0
  • Etienne
    Matiz III
    Arata deosebit de restul masinilor de oras si asta cred ca ii va asigura succesul (cel putin dupa terminarea crizei). Imi place si ca nu mai are alura exclusiv feminina a precedentelor doua versiuni, desi nici acelea nu erau chiar niste "aratari". Daca reusesc sa mentina preturile si consumul (nimeni nu isi ia Matiz/ Spark pentru a concura in raliuri), vanzarile vor merge. Cel putin ca si aspect e cel mai inovativ "mini".
    0 0
  • socaci
    fain
    da mai frumos ii dacia sandero si dacia logan si dacia pick up si dacia van si dacia coupe
    0 0
  • aha....fix ca nuca'n perete
    sau unde dai si unde crapa!
    0 0
  • tare
    foarte faina
    0 0
  • eleonora
    noul spark
    Aceasta masina este aspectuasa si para de dama;sa stiti ca-mi place!Vreau sa stiu cat consuma la 100km?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru