Viitoarele A si B-Klasse vor avea tractiune pe spate

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.06.2008
Noile generatii A si B-Klasse se vor schimba radical fata de actualele modele, urmand sa rivalizeze cu Audi A3/A1.

Esential

2011 este anul lansarii noilor generatii Mercedes A si B-Klasse.

Nu a trecut mult timp de la prezentarea, de catre Mercedes, a facelift-urilor aplicate modelelor A-Klasse si B-Klasse , si presa internationala a inceput sa nasca subiecte legate de viitoarea generatie a celor doua modele. Primii care au inceput sa scoata informatii de la naftalina, citand surse din interiorul Mercedes, sunt jurnalistii germani.

Se pare ca unul dintre membrii Consiliului de Administratie al Mercedes a declarat faptul ca noile generatii A si B-Klasse vor reprezenta concepte 100% noi, cu foarte putine puncte comune cu modelele pe care le stim astazi. Cea mai importanta modificare fata de actualele generatii va fi reprezentata de faptul ca A si B-Klasse vor fi construite pe o platforma redusa a lui C-Klasse, urmand sa beneficieze de tractiune posterioara.

Diferentele vor viza, de asemenea, tipul de caroserie si modul de promovare a modelelor. Astfel, se pare ca B-Klasse se va bate pe aceeasi piata cu Audi A3, BMW Seria 1 si Volvo C30, in timp ce A-Klasse va avea de batut concurenti de clasa cum sunt noile Alfa Romeo Mi.To sau Audi A1.

Lansarile noilor modele vor face insa si victime in gama Mercedes.

Cel mai probabil, C-Klasse Sport Coupe va fi eliminat din schema, in schimbul acestei mutari urmand ca Mercedes sa dezvolte diferite versiuni de caroserie pe baza celor doua modele, printre care un coupe, un hatch, un cabrio, un monovolum si chiar un mini SUV.

via |  4Car

Comentarii (2)

  • e mai bine
    intotdeauna mi s-au parut 'afara' din gama mercedes aceste doua modele. e mai bine ca le redeseneaza.
    0 0
  • Timisoara
    Sper sa se construiasca la Timisoara asa cum se zvoneste in presa germana.Un atu ar fi fabrica Continental,unul din furnizorii de baza ai lui Mercedes.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru