Viitorul Chevrolet Volt va fi mai ieftin şi mai eficient

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.12.2011
General Motors lucrează în prezent la o serie de soluţii care ar trebui să reducă costurile de producţie ale viitorului Volt cu 25%. În acelaşi timp, eficienţa bateriilor va creşte.

Văzut ca un pionier al unui nou sistem hibrid cu autonomie extinsă, Chevrolet Volt promite performanţe şi mai bune în viitor. General Motors a anunţat într-un comunicat oficial că intenţionează să reducă costul viitoarei generaţii Volt cu 25%, oferind în acelaşi timp o durată de viaţă dublă pentru bateria litiu-ion.

Americanii vor înlocui şi motorul convenţional, locul unităţii pe benzină, de 1.4 litri, urmând să fie luat de o versiune nouă a familiei de propulsoare Ecotec. Cel mai probabil vom face cunoştinţă cu un motor cu trei cilindri şi o masă totală redusă considerabil.

GM lucrează în prezent la o nouă familie de motoare Ecotec, cu capacităţi cuprinse între 1.0 şi 1.5 litri, a căror arhitectură beneficiază de pe urma unor tehnologii noi cum sunt injecţia directă, materialele uşoare şi supraalimentarea.

Noua generaţie a actualului Volt este în curs de dezvoltare, data lansării fiind programată în 2016. Până atunci însă, modificările aduse trenului de rulare şi ansamblului hibrid ar putea debuta ceva mai devreme, odată cu versiuni îmbunătăţite sau un eventual facelift al modelului.

Paul Gibson, responsabilul direcţiei de inginerie a vehiculelor electrice, a declarat că echipa sa lucrează deja la doua şi la a treia generaţie de baterii pentru Volt.

Creşterea volumelor precum şi creşterea eficienţei bateriilor vor duce la costuri reduse simţitor.

via | goauto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru