Viitorul Corvette ar putea fi hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.09.2009
Normele din ce in ce mai stricte de emisii i-ar putea obliga pe americanii de la Chevrolet sa transforme viitoarea generatie a lui Corvette intr-un hibrid.

Viitorul Chevrolet Corvette ar putea fi transformat intr-un hibrid pentru a evita legile din ce in ce mai stricte privind emisiile. Desi oficialii GM au declarat ca nu este probabil ca acest model sa devina un hibrid prea curand, ei ar putea fi nevoiti sa il transforme in hibrid pentru a-l putea comercializa in continuare. Fiecare model vandut in Statele Unite ale Americii trebuie sa respecte anumite norme privind consumul de carburant si noxele emise, iar normele anuntate pentru anul 2016 sunt foarte stricte, mai ales daca luam in vedere motorul cu care este echipat Corvette.

Incepand cu anul 2016, toti constructorii care vand masini in Statele Unite ale Americii vor trebui sa aiba un consum mediu de carburant mai mic sau egal cu 6.63 litri la 100 km la nivel de gama. In versiunea actuala, Chevrolet Corvette nu este capabil sa atinga aceasta medie de consum, dar eficientizarea modelului ar putea scadea consumul de carburant pana la norma impusa de catre legile din America. Mai exact, modelul Corvette nu este suficient de eficient incat sa pastreze media consumului de carburant la nivel de gama sub nivelul de 6.63 litri la 100 kilometri. Din pacate pentru acestia, americanii exclud posibilitatea aplicarii unei strategii de downsizing, preferand sa usureze masina si sa faca motorul V8 al lui Corvette cat mai eficient.

Viitorul Chevrolet Corvette va avea injectie directa si un sistem de distributie variabila, iar unii cilindri ar putea fi dezactivati in timpul mersului pentru a economisi cat mai mult carburant. Pe langa asta, masa totala a lui Corvette va fi micsorata, iar pneurile late si extrem de aderente ale acestuia vor fi inlocuite cu anvelope cu rezistenta redusa la rulare.

Inginerii Chevrolet au mult de lucru, mai ales daca luam in vedere faptul ca modelul actual are un consum aproape dublu fata de normele anuntate pentru 2016. Cei de la General Motors vor incerca sa reduca pe cat posibil consumul de carburant al acestui model, in speranta ca restul gamei sale va recupera diferenta si va inclina balanta mediei consumului de carburant in favoarea constructorului american.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru