Viitorul Esprit de serie va da startul revoluţiei Lotus

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.11.2010
Din cele cinci concepte prezentate anul acesta la Paris, inginerii Lotus îşi concentrează resursele doar asupra viitorului Esprit de serie, desemnat să sparg gheaţa pentru britanici.

Esential

620 de cai putere ar urma să livreze motorul de 5.0 litri al viitorului Esprit.

Revoluţia pe care o pregăteşte Lotus, anticipată deja de cele cinci concepte prezentate toamna aceasta la Salonul de la Paris, va debuta odată cu lansarea noului Esprit. Vârful de gamă al constructorului britanic va sparge gheaţa şi va acţiona ca un deschizător de drumuri pentru Lotus pe segmentul modelelor exotice.

Surse neoficiale au declarat că dezvoltarea celorlalte patru modele gândite la Hethel va fi amânată momentan, toate resursele urmând să fie exploatate la maxim pentru lansarea lui Esprit de serie. Modelul cu motor central şi doar două locuri va fi un supercar în adevăratul sens al cuvântului, lansarea sa pe piaţă fiind programată pentru anul 2013.

Tehnicienii şi inginerii Lotus se vor dedica în primul rând implementării motorului V8 de 5.0 litri sub capota sportivei. Propulsorul, de provenienţă Lexus, va fi asistat de un sistem KERS şi va fi capabil să dezvolte un total de 620 de cai putere.

Bagajul de resurse va fi suficient pentru a imprima un caracter sportiv, viitorul Esprit de serie urmând să nu depăşească 1500 de kilograme.

În aceste condiţii, sprintul de la 0 la 100 de km/h se va face în 3.5 secunde, iar acul vitezometrului la 330 de km/h, premize bune pentru un model care râvneşte la supremaţia rivalilor Ferrari şi Lamborghini.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • seamana perfect cu lamborghini galardo
    3 3
  • suprematia italienilor va fi "zguduita" puternic cand o anumita mashinutza englezeasca cu nume cretin va incepe livrarile :)
    0 1
  • "... 5.0 ... 620 cp ... sub 1500 kg ... 0-100 in 3.5 ..."
    ramane de vazut pretul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru